VIDEO - Het is een intrigerende vraag waar we graag een antwoord op willen krijgen. Het YouTube-kanaal 'Mind Warehouse' kijkt vooruit en schetst de gevolgen van een mensloze Aarde in een beklijvende video. Zal de planeet ons missen?

Probeer het je eens in te beelden: van de ene dag op de andere verdwijnen alle mensen op deze aardkloot. De gevolgen zijn onmiddellijk tastbaar. Energiecentrales vallen stil want deze kunnen niet blijven functioneren zonder menselijke tussenkomst. De metrolijnen zullen vol water lopen omdat het pompsysteem normaal door mensen wordt aangestuurd.

2012_catastrofi-638x425.jpg

Foto: Ter illustratie 

Huisdieren die kunnen ontsnappen, moeten de strijd aangaan met wilde dieren om te overleven. Vooral de grote honden zullen standhouden terwijl kleinere soortgenoten worden verslonden. De wolven zien hun kans schoon om terug te keren naar de verlaten steden en zullen zich voortplanten met de grote hondenrassen.

Een maand na onze verdwijning is al het koelwater uit de kerncentrales verdampt en vinden er grote nucleaire explosies plaats. Maar de natuur zal zich herstellen en zelfs vat krijgen op onze bouwwoede. Metalen constructies zoals de Eiffeltoren en de Golden Gate Bridge zullen na driehonderd jaar in elkaar stuiken door corrosie. Enkel de bouwwerken uit steen zoals de Chinese Muur en de piramides blijken veel langer bestand tegen de natuurkrachten.

Ecuador.jpg

Foto: Ter illustratie 

De Aarde zal er honderd miljoen jaar over doen om al onze sporen uit te wissen alsof de mensheid nooit heeft bestaan. En wat blijkt? Onze planeet is er dan veel beter aan toe: de lucht is vele malen zuiverder, verdreven vogelsoorten keren terug en de walvispopulatie zal exponentieel groeien./p>

Het gedachte-experiment van Mind Warehouse is trouwens niet uniek. De gebruikte beelden zijn afkomstig van de serie 'Life After People' van de Amerikaanse themazender History.

Door: KVE - Bron: Gizmodo