dont_breath.jpg

Foto-capture: Fragment uit Don't breath.

De horrorliefhebbers die de remake van Evil dead hebben gezien zullen ondertussen al een tijdje rijkhalsend hebben zitten uitkijken naar Don't breath'. Het nieuwe gezamelijke project van regiseur Fede Alvarez en producer Sam Raimi.

Koekje van eigen deeg

Als drie tieners besluiten om een rijke blinde man in zijn huis te gaan beroven loopt dat geheel anders dan zij in gedachten hadden. Nadat een van de insluipers een koekje van eigen deeg heeft gekregen van de toch niet zo hulpeloze miljonair, begint het resterende tweetal zich af te vragen wie nu eigenlijk het slachtoffer is. Een ware nachtmerrie in het duister begint.

Meedogenloze manier

'Don"t breath' bewijst maar weer eens op een meedogenloze manier, dat 'in het land der blinden eenoog koning is' absoluut geen loze woorden zijn.

Oud veteraan

Stephen Lang speelt op overtuigende wijze, een keiharde psychopaat die ondanks zijn handicap geen meedelijden nodig heeft. Als oud veteraan kent hij nog steeds de kneepjes van het vak. Wat hij dan ook ruimschoots demonstreerd. Huiveringwekkende ontdekkingen van de tieners vertellen op een bloedstollende manier, waar deze blinde toe in staat is.

Jane levy, Dylan Minnette en Daniel Zavatto spelen hun rol zoals dat hoort in een film van dit kaliber, ongekunsteld, realistisch en tot het uiterste. Deze keiharde thriller waarvan het vernis laagje eindelijk weer eens ver te zoeken is, is een must see voor de ware liefhebber van het thriller en horror-genre.

Vanaf 29 September kan je je adem maar beter alvast gaan sparen!

Regie: Fede Alvarez

Productie: Sam Raimi

Cast: Jane May Graves, Sergej Onopko, Katia Bokor, Emma Bercovici, Brak Little, Christian Zagia.

Release-datum: 29 Seprember 2016

Door: Rene Velleman - Foto-credit: Universal - Bron: Universal studios