Video - Alison Teal neemt haar surfboard 45 meter mee naar beneden om (illegaal) in het grootste graf ter wereld rond te dolen. Om de surfplek in de Parijse catacomben te bereiken, moet ze letterlijk over ontelbare menselijke beenderen klauteren. Het is strikt verboden om deze plek te betreden maar ze doet het toch.

catacombe4.jpg

Foto: Een eng spektakel van allemaal schedels en beenderen waar Alison met haar ploeg overheen moet.

Alison die zelf filmmaker van beroep is, geraakte gefascineerd door de catacomben in Parijs omdat haar vader er altijd over vertelde tijdens Halloween. Het gaat om een verzameling van ondergrondse begraafplaatsen waar de beenderen van zes miljoen Parijzenaars zijn in ondergebracht.

catacombe1.jpg

Deze 30-jarige Indiana Jones uit Hawaï voltooide haar morbide expeditie middenin de nacht van 13 oktober en ze zou de eerste zijn die dit voor mekaar kreeg.

catacombe3.jpg

De video van het avontuur spreekt boekdelen. Na het neerdalen via een geheime toegang voltrekt zich al snel een eng spektakel van allemaal schedels en beenderen waar Alison met haar ploeg overheen moet. Hoe meer ze afdalen, hoe smaller de tunnels worden en de lucht alsmaar ijler. Ze moeten kruipen op handen en voeten. En dan ineens treffen ze het langverwachte water aan om te peddelen.

instgram.JPG

Ze maken fascinerende beelden maar al snel staan ze voor een nieuw obstakel. Het waterpeil blijft maar stijgen waardoor ze niet langs dezelfde weg terug kunnen. De ploeg kan enkel nog rechtdoor en moet hopen op een andere uitgang. Peddelen is onmogelijk geworden omdat het water zo hoog staat en de ruimte steeds kleiner wordt. Ze zwemmen en zwemmen.

catacombe5.jpg

"Het was heel angstaanjagend", verklaarde Alison achteraf. "Het was een kwestie van overleven." Uiteindelijk zien ze een trap die weer naar de gewone wereld zou leiden.

Door: : Karen Van Eyken - Bron: YouTube, Daily Mail - Foto-editing: ED