Anna_Ruston.jpg

Foto: De nu 44-jarige Anna Ruston schreef het boek 'Secret Slave' als onderdeel van haar therapie. Ze hoop dat haar ontvoerder ooit veroordeeld zal worden. © kos.

Een Britse vrouw die op haar vijftiende werd ontvoerd en dertien jaar lang als seksslavin gevangen gehouden werd, heeft details onthuld over haar lijdensweg. Anna Ruston is nu 44 en werd in 1987 ontvoerd door een taxichauffeur die haar herhaaldelijk verkrachtte en haar dwong met andere mannen seks te hebben. In die dertien jaar kreeg ze naar eigen zeggen vier kinderen. Die werden verkocht door haar geweldenaar.

Vrijwel de hele tijd bleef Anna opgesloten in haar slaapkamer, ze had slechts contact met de buitenwereld tijdens zeldzame bezoekjes aan het ziekenhuis. Ze woonde samen met taxichauffeur Malik, zijn moeder, zijn broers en hun vrouwen. Niemand bood haar hulp.

Lookwalm

"Ik zie die slaapkamer nog voor mijn ogen, met het hoekje waar ik pijn zat te lijden. Maar na een tijdje voelde ik geen pijn meer, mijn lichaam sloot zich af", verklaart de vrouw in The Mirror.

"Ik ruik nog altijd de emmer die ik als toilet moest gebruiken en de lookwalm die hij verspreidde. Ik wist niet meer wat het was te leven".

Als kwetsbaar tienermeisje woonde Anna samen met een vriendin. Taxichauffeur Malik zag zijn kans en wist dat niemand Anna zou missen. "Mijn oma stierf toen ik tien was, mijn ouders wilden me niet", zegt de vrouw. "Ik klampte me vast aan elke sprankel affectie. Malik vroeg me hoe ik het stelde, het was fijn iemand te hebben die belangstelling toonde".

Op de thee bij familie

Twee dagen na haar vijftiende verjaardag ontmoette Anna haar geweldenaar. "Hij vroeg me of ik bij zijn familie thee wilde komen drinken. Ik vond dat fijn, hij wist dat niemand me zou missen. Hij overhaalde me om bij hem thuis te blijven slapen en midden in de nacht vergreep hij zich aan mij".

Anna beweert dat de autoriteiten haar niet durfden helpen omdat dit als discriminerend zou bestempeld worden. Malik en zijn familie zijn moslims. Die bewering doet denken aan het pedofilieschandaal rond Aziatische bendes in het Engelse Rotherham, waar de autoriteiten alarmsignalen negeerden.

Als onderdeel van haar therapie schreef Anna Ruston het boek 'Secret Slave', in een poging haar verleden te kunnen laten rusten. Ze hoopt dat ze ooit haar ontvoerder voor de rechter zal kunnen brengen.

Door: Hln.be - Bron: Mirror, Metro