ghosts-house.jpg

Foto: Ter illustratie © Mysticartdesign.

Een Schots echtpaar heeft een advertentie geplaatst waarin ze op zoek gaan naar een nanny voor hun twee kinderen. Het koppel merkt wel op dat zij in een spookhuis wonen. Het voorbije jaar zijn liefst vijf van hun vorige kinderoppassen opgestapt wegens "bovennatuurlijke fenomenen". Misschien dat het niet onaardige salaris van 57.000 euro bruto per jaar mogelijke kandidaten over de schreef kan halen.

Het koppel, van wie de naam niet genoemd wordt, woont in de Schotse Borders. In een behekst huis, zoals ze zelf zeggen. In hun advertentie voor een nieuwe nanny waarschuwen ze de kandidaten er voor dat ze te maken kunnen krijgen met 'bovennatuurlijke incidenten', zoals vreemde geluiden of bewegende meubelstukken.

Het echtpaar, ouders van twee kinderen van 5 en 7 jaar, zeggen in hun advertentie dat ze zelf nog geen spookachtige dingen hebben ervaren in hun woning. Ze zijn evenwel bereid om eventuele ongemakken van bovennatuurlijke aard te compenseren door een salaris dat boven de gangbare norm ligt.

De voorbije twaalf maanden hebben niet minder dan vijf kindermeisjes ontslag genomen. Als reden haalden ze stuk voor stuk vreemde verschijnselen aan

Bovendien kan de kandidaat beschikken over een privékamer met keukentje en aansluitende badkamer. Hun woning beschrijft het koppel als "behaaglijk, ruim, historisch en afgelegen". Het kindermeisje dat de job krijgt, zal tot vier nachten in de week alleen met de kinderen thuis zijn omdat de ouders weg zijn voor het werk.

In de advertentie staat voorts dat het paar nu al tien jaar in het bewuste huis woont. "Toen we de woning kochten, werd ons verteld dat ze behekst was", klinkt het. "We hebben ons daar niet veel van aangetrokken en besloten het huis toch te kopen".

Toch willen de ouders open kaart spelen tegenover de potentiële kinderoppassen. "De voorbije twaalf maanden hebben niet minder dan vijf nanny's ontslag genomen. Als reden haalden ze stuk voor stuk vreemde verschijnselen aan, zoals bizarre geluiden, glas dat plots breekt of meubels die op zichzelf gaan bewegen".

Los daarvan, moet de nanny het ontbijt klaarmaken, de kinderen klaarmaken voor school, ze wegbrengen en afhalen, hen helpen met hun huiswerk en ze in bed stoppen. Naast het jaarsalaris van 57.000 euro bruto per jaar, heeft de kandidaat recht op 28 vakantiedagen en alle wettelijke feestdagen.

Tweede krater

Het koppel plaatste de advertentie op childcare.co.uk, een sociaal netwerk dat zich richt tot ouders, organisaties voor kinderopvang en privéleraars. "We vonden het aanvankelijk een vreemde aanvraag", zegt oprichter Richard Conway van childcare.co.uk. "Maar nadat we contact hadden genomen met de ouders en vorige werknemers, werd duidelijk dat het om een échte vacature gaat. Neemt niet weg dat dit een van de merkwaardigste jobaanbiedingen is die we ooit hebben gehad".

"De familie heeft ons bovendien verzekerd dat er nog nooit iemand lichamelijke schade heeft opgelopen door de bovennatuurlijke fenomenen in hun huis", zegt Conway nog. "Ik hoop dat we het echtpaar aan een goede kandidaat kunnen helpen".

De advertentie werd op 29 mei op het net gezet. Naar verluidt zijn er al verscheidene interessante kandidaturen binnengelopen. Childcare.co.uk heeft naar eigen zeggen 1,5 miljoen gebruikers in het Verenigd Koninkrijk.

Bewerkt door: Eric Belsack - Bron: The Scotsman - Image-credit: Mystic Artdesign