Luis Garavito, ook wel bekend als "La Bestia" of "The Beast", is een van de meest beruchte seriemoordenaars in de geschiedenis. Garavito was in de jaren negentig actief in Colombia en terroriseerde het land met zijn wrede en sadistische misdaden. Dit artikel gaat in op de huiveringwekkende details van zijn monsterlijke daden en werpt licht op het onderzoek en de impact die hij had op de samenleving.

Louis_Craine.jpg

 

Een waargebeurd misdaadverhaal over een Amerikaanse seriemoordenaar genaamd Louis Craine. Tussen 1985 en 1987 pleegde hij gruwelijke misdaden in Zuid-Los Angeles. Later werd hij veroordeeld voor meerdere moorden en kreeg hij de doodstraf.

Amityville_horror_house-02.png

 

Het verhaal van de familie Lutz inspireerde het boek "The Amityville Horror" van Jay Anson, dat later werd omgezet in een populaire filmfranchise. Het boek en de films tonen de ervaringen van de familie Lutz met spookachtige verschijningen, demonische stemmen en andere onverklaarbare verschijnselen.

FritzHaarmann-1.jpg

 

Fritz Haarmann, de 'Vampier van Hanover', was een verdorven moordenaar die in het begin van de 20e eeuw de Duitse stad Hannover terroriseerde.

funeralhome.jpg

 

Uitvaartcentra, zoals we die nu kennen, zijn plaatsen waar de overledene wordt voorbereid op zijn laatste rustplaats. In de 16e en 17e eeuw dienden uitvaartcentra echter een heel ander doel.