Header-new701px.jpg

Foto: Sean Murphy © Boston Police Department.

Een tienermeisje is tijdens een concert van Keith Urban in Boston verkracht voor de ogen van honderden fans.

Het optreden van de man van Nicole Kidman had plaats in het Xfinity Center en eindigde in chaos. Omstanders beseften niet dat het seksuele contact niet met wederzijdse toestemming gebeurde en keken geamuseerd toe.

Een 18-jarige werd na afloop opgepakt op verdenking van aanranding, dat meldt de Daily Mail.

Een vrouw stapte naar de politie met de melding van de verkrachting. Ze had met eigen ogen gezien hoe een meisje op de eerste rij verkracht werd.

Toen ze het slachtoffer vroeg of ze ingestemd had met de seks, antwoordde de tiener ontkennend. De vrouw had net daarvoor de dader van het meisje weggetrokken, waarop die in de menigte verdween.

De politie kon hem, Sean Murphy uit Roxbury in Massachusetts, alsnog oppakken. Wat later stapten verschillende fans naar de politie met opnames van de verkrachting.

Chaos:

Het optreden eindigde in complete chaos. Volgens een fan waren heel wat jonge aanwezigen stomdronken en kotsten ze op andere fans. Een andere concertganger bevestigt dit en zegt dat het veiligheidspersoneel een grote verantwoordelijkheid draagt.

Volgens haar werden de concertgangers niet gefouilleerd de ingang en werd er ook niet ingegrepen toen het uit de hand liep. Volgens de politie en brandweer werd er 'geen onrustige nacht verwacht'. De politie pakte uiteindelijk vijftig dronken fans op en 46 andere dronkaards werden naar 22 verschillende ziekenhuizen afgevoerd.

Bron: Daily Mail