Header-new701px.jpg

Suresh Kumar (40) werd midden op straat gedumpt. © Kos.

In de Indiase stad Ganganagar heeft een 40-jarige man zijn poging tot verkrachting van een tienermeisje met zijn edele delen moeten bekopen, meldt de Daily Mirror.

Mensen hoorden vanuit een steegje het geschreeuw van het meisje, waarop de woedende menigte het recht in eigen hand nam.

Ze sleurden de 40-jarige Suresh Kumar, die het angstige meisje tegen een muur had gedrukt, een slagerij binnen.

Daar gingen ze hem een uur lang met stokken te lijf. Zijn geslachtsdelen hakten ze af met een vleesbijl. De man werd vervolgens op straat gegooid, met zijn genitaliën naast zich.

Ooggetuige Aamir Dhawan: 'Niemand wilde de man helpen, omdat ze zijn penis op de weg zagen liggen en direct wisten dat dit een vergelding was voor een seksueel misdrijf.'

Duidelijk signaal:

'We hebben de afgelopen jaren veel aanvallen op vrouwen gekend, met meisjes die werden verkracht, opgehangen en gemolesteerd en het werd tijd dat dit een halt werd toegeroepen.

Dit voorval is een duidelijk signaal: als je zoiets doet, word je gestraft'. Kumar werd uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. Artsen noemen zijn toestand kritiek.

De politie verzoekt de verantwoordelijken zich te melden. 'Mensen mogen niet zomaar het recht in eigen hand nemen. Hoe verwerpelijk ook, de wet moet bij dit soort misdaden voorop staan en er is geen plaats voor lynchpartijen', aldus een woordvoerder van de politie.

Door: Redactie AD - bron: Daily Mirror/Daily Mail