Header-new701px.jpg

 Foto: Michelle Knight in juni van dit jaar. © ap.

 

Michelle Knight, die in augustus 2002 op 21-jarige leeftijd verdween, zegt dat ze zich nu realiseert dat Ariel Castro ziek was.

Naar eigen zeggen heeft ze uit haar therapiesessies geleerd dat wat hij deed niet zijn fout was, dat berichten lokale media. Knight, Amanda Berry en Gina DeJesus konden in mei 2013 ontsnappen na jaren van mishandeling en foltering.

De 33-jarige Knight kwam anderhalf jaar na haar ontsnapping tot een persoonlijke doorbraak. 'Ik was in staat zijn naam te zeggen, Ariel Castro', klonk het gisteren tijdens een interview. 'Ik was in staat hem te vergeven.' Castro pleitte vorig jaar schuldig aan een waslijst van aanklachten en pleegde in september 2013 zelfmoord in zijn cel.

'Ik was ontzet door wat hij deed, maar ik verstond het', zegt de jonge vrouw over Castro's zelfmoord. 'Ik keur niet goed wat hij gedaan heeft.'

Applaus: Ze kreeg luid applaus van de aanwezige menigte toen ze zei dat ze Castro's familie het beste toewenst. 'Heel veel mensen die me via Facebook contacteren, zien me als een soort bron van inspiratie', zegt Knight, die een boek schreef over haar tien jaar lange nachtmerrie.

'Dat betekent zo veel voor me en het is een eer om zoveel mogelijk mensen te proberen helpen.' Volgens Knight heeft haar opsluiting haar sterker gemaakt en heeft het ervoor gezorgd dat ze zichzelf beter heeft leren kennen. 'De situatie die Castro me oplegde, heeft me niet gedefinieerd', zegt ze. 'Ik kies ervoor een zinvol leven te leiden.'

Bron: Huffington Post, AP