Header-new701px.jpg

Foto: Thiago da Rocha (26) © Twitter

De Braziliaanse seriemoordenaar die uit boosheid 39 mensen doodde mag dan in de cel zitten maar dat heeft hem de lust tot moorden allerminst ontnomen. 'Ik heb zin om nog meer mensen te vermoorden,' verklaarde hij volgens de politie.

Vanwege zijn verlangen naar meer slachtoffers vroeg Thiago da Rocha (26) zijn bewakers ook alvast of hij vervolgd zal worden als hij een medegedetineerde ombrengt.

De seriemoordenaar, die op 16 oktober werd gearresteerd en uit veiligheid alleen in een cel zit, gedraagt zich vreemd volgens de politie.

Flosdraad:

'Hij vraagt onophoudelijk om flosdraad en lacht sarcastisch als hem wordt gevraagd of hij zelfmoordplannen heeft,' verklaarde een politiewoordvoerder tegenover de plaatselijke televisiezender TV Anhanguera Goiás.

Da Rocha probeerde zichzelf na zijn arrestatie volgens hem van het leven te beroven door met een scherp voorwerp in zijn polsen te snijden.

'Hij eist dagelijks ook tientallen magazines die hij ranzendsnel uitleest en wil steeds alcohol,' aldus de zegsman.

Vrouwen, homo's en daklozen:

De seriemoordenaar, door de politie bestempeld als 'extreem gevaarlijk', bekende sinds 2011 maar liefst 39 mensen te hebben vermoord onder wie 16 vrouwen, een aantal homoseksuelen en daklozen.

Hij kende zijn slachtoffers naar eigen zeggen niet en handelde 'uit woede over alles en iedereen, een gevoel dat alleen wegging door te moorden.Daarna kreeg ik telkens spijt die veranderde in woede waarna ik opnieuw toesloeg.'

Eén vuurwapen:

Da Rocha zegt al zijn slachtoffers met een en hetzelfde vuurwapen te hebben gedood. Volgens ballistische experts werd het wapen gebruikt bij minstens zes van de door de twintiger bekende moorden.

De politie nam inmiddels bewakingsbeelden in beslag waarop enkele moorden te zien zouden zijn. Ze beschikt ook over verklaringen van getuigen die de motor van de moordenaar herkenden.

Da Rocha, beveiligingsagent in een ziekenhuis, opereerde in de deelstaat Goiás in het centrum van Brazilië. Hij woonde nog bij zijn moeder en werd opgepakt nadat hij nummerplaten voor motors had gestolen in een supermarkt.

Door: Caspar Naber bron: AFP, G1 Globo