Header-new701px.jpg

Foto: Ter illustratie

Een 13-jarige jongen uit het Welshe Gwynedd heeft na een lesje seksuele voorlichting een meisje van zijn eigen leeftijd verkracht. Na de les nam hij haar mee naar een afgelegen ruimte in school en tegen haar wil in verrichtte hij seksuele handelingen. ,,Nu kun je gaan,'' zei hij na de verkrachting tegen het meisje.

Meteen na de les vroeg de knul aan het meisje van 13 of ze 'seks wilde proberen'. Zij wees zijn aanbod resoluut af, wat voor het jongetje reden was om haar te verkrachten, schrijft The Mirror.

Het incident kwam aan het licht toen een schoolarts vond dat het meisje ongelukkig oogde, een jaar na de verkrachting.

Tegenover de arts verklaarde het meisje te zijn verkracht na de les seksuele voorlichting.

Seksuele voorlichting:

Hoge piefen binnen de school laten aan The Mirror weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de manier van lesgeven in seksuele voorlichting. Ook de politie en educatieambtenaren proberen les te trekken uit het incident.

Katie Russell, van de organisatie Rape Crisis England and Wales, neemt het incident zeer serieus. ,,Het feit dat dit ná een les seksuele voorlichting is gebeurd, zegt iets over de manier van lesgeven.

Het versterkt de gedachte dat seksuele voorlichting niet alleen over biologie en seks zelf moet gaan, maar ook over emoties, respect en relaties.''

De jongen is nu 15 jaar oud, zit in de pleegzorg en woont niet langer in de buurt van de school.

Tweeënhalf jaar lang moet hij de politie op de hoogte houden van zijn verblijfplaats en zijn reisbestemmingen.

De komende drie maanden heeft hij elke week drie bijeenkomsten met een team voor jonge overtreders; de rest van deze tweeënhalf jaar moet hij zich één keer per week melden bij zo'n vergadering.

Bron: AD