Header-new701px.jpg

Foto: © afp.

Twee agenten zijn vanochtend aan de zuidrand van Parijs neergeschoten door een 52-jarige man met een lange criminele geschiedenis, meldden Franse media. Beide agenten raakten zwaargewond. Een van hen overleed later aan haar verwondingen.

De schutter dook vanochtend op nadat de agenten bijstand verleenden na een verkeersongeval in de voorstad Montrouge. Daarbij was mogelijk een grijze Renault Clio betrokken.

De twee agenten, waarvan één vrouw van de verkeerspolitie, raakten gewond. De agente overleed later vanochtend aan haar zware verwondingen.

Voortvluchtig:

Hoewel de politie aanvankelijk meldde een verdachte te hebben aangehouden, zei minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve, die zich ter plaatse meldde, dat de schutter nog steeds voortvluchtig is.

De opgepakte persoon was niet de juiste.

Premier Manuel Valls omschreef het incident als ernstig en vroeg de media zeer voorzichtig te zijn.

Het schietincident lijkt volgens de politie geen verband te houden met de terroristische aanslag van gisteren. Een getuige van het incident beschrijft tegenover het Franse persbureau AFP ,,een scène van paniek."

Hij zag vanuit het raam van zijn keuken ,,een politieagent staan tegenover een man in donkere kleding". De laatste schoot meerdere keren, waarna de agent op de grond viel en om hulp riep.

Charlie Hebdo:

Er is nog geen verband aangetoond met de terroristische aanslag van gisteren op het satirische weekblad Charlie Hebdo, maar volgens sommige media heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve in verband met dit incident een vergadering verlaten en zou hij naar Montrouge gaan.

Bron: AD