Header-new701px.jpg

Foto: Verdachte Alfio Anthony Granata vertelde het slachtoffer dat hij door de duivel bezeten was. © Facebook.

De jonge Nederlandse toeriste die in een hotel in Melbourne eind 2012 wekenlang werd vastgehouden en op gruwelijke wijze misbruikt en mishandeld leeft naar eigen zeggen in een zwart gat van pijn en zorg. De inmiddels 23-jarige vrouw getuigt vandaag tegen het stel dat haar gevangen hield als seksslavin.

De vrouw zegt er nooit meer overheen te komen. Ze getuigde niet in de rechtszaal, maar vanuit een ruimte elders, aldus de krant The Age.

Ze vertelde dat ze het dorp in Nederland waar ze met haar ouders woonde, heeft moeten verlaten omdat iedereen er wist wat haar was overkomen.

Ze gaat niet meer uit en ze kan niet meer tegen aanraking. Ook zei ze dat ze bang voor mensen is. Toen ze hoorde dat ze terug moest naar Australië om te getuigen viel ze meerdere malen per dag flauw.

Martelingen:

De Nederlandse zou het stel, de 48-jarige Alfio Anthony Granata en zijn 34-jarige partner Jennifer Peaston, hebben ontmoet op een feestje in de toeristische voorstad van Melbourne St. Kilda.

De twee zouden de jonge vrouw vervolgens hebben meegenomen naar het Bell City complex in Preston, waar ze langere tijd een appartement huurden.

Ze nam vrijwillig drugs met het paar, maar dat liep uit op haar ontvoering en mishandeling.

Zes weken lang is het slachtoffer opgesloten en op ernstige wijze mishandeld. De vrouw werd stelselmatig verkracht. Ze werd geslagen met een stok, vastgebonden met kettingen en in het gezicht gestompt.

Ze werd geschopt terwijl ze werd vastgehouden door een derde persoon, geslagen met huishoudelijke voorwerpen en bewerkt met vuur uit een aansteker.

Natte vloer:

Na de aanvallen werd ze volgens de politie verbannen naar de badkamer waar ze naakt op de natte vloer moest slapen.

Ze zou gedwongen zijn tot het gebruiken van drugs en gedwongen zijn tot trio's, waarvan vele op beeld werden vastgelegd.

Op Eerste Kerstdag stak de Nederlandse Granata neer en probeerde vervolgens een einde aan haar eigen leven te maken.

Granata en Peaston raakten in paniek vanwege de verwondingen en belden de hulpdiensten. Zowel Granata als het slachtoffer werden naar het ziekenhuis gebracht.

Bewijs:

De Nederlandse verbleef daar vervolgens vier weken. Granata en Pearson werden opgepakt. De politie kon beslag leggen op de 450 uur aan gruwelijke beelden van de seksuele en gewelddadige mishandelingen.

Hoofdverdachte Granata staat terecht voor meer dan 150 aanklachten, waaronder 62 voor verkrachting en 10 voor doodsbedreigingen.

Afgelopen maandag bekende Granata de gruwelheden die hij de Nederlandse toeriste aandeed. Eerder ontkende hij de Nederlandse verkracht te hebben.

Net als de man wordt zijn vriendin aangeklaagd voor onder meer mishandeling en misbruik.

Bron: AD