Header-new701px.jpg

<p

Foto: MAl Adnani © Videostill IS.

De terroristische groepering Islamitische Staat (IS) heeft opnieuw in een audioboodschap gedreigd met aanslagen in het westen. Woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani sprak over aanslagen op onder meer het Witte Huis in Washington, de Big Ben in Londen en de Eiffeltoren. In diezelfde boodschap, die vandaag op het internet werd verspreid, kondigde al-Adnani de alliantie aan met de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram.

De volgelingen van Al-Adnani kunnen de nederlagen in Kobani en Tikrit moeilijk verkroppen en hebben daarom opgeroepen om toe te treden tot de leden van Boko Haram. De leider van IS, Abu Bakr al Baghdati, heeft intussen al de eed van de 'broeders' van Boko Haram 'geaccepteerd'. Ook Boko Haram-leider Abubakar Sheka heeft zaterdag trouw gezworen aan IS. Dat meldt het dagblad Bild vandaag.

IS wil opnieuw gebieden veroveren, met onder meer Parijs en Rome. Al-Adnani dreigt er ook mee het Witte Huis, de Big Ben en de Eiffeltoren op te blazen. 'De Islamitische Staat zal de hele wereld beheersen', aldus de woordvoerder.

Boko Haram doodde vorig jaar ongeveer 10.000 mensen en was verantwoordelijk voor de ontvoering van meer dan 275 schoolmeisjes. De opstand van de terreurgroep in Nigeria duurt intussen al bijna zes jaar.

In Turkije zijn Indonesische kinderen en vrouwen opgepakt die zich in Syrië bij IS wilden voegen. Aan de Syrisch-Turkse grens werden 11 kinderen, vier vrouwen en een man opgepakt, zei de Indonesische minister voor Veiligheid Tedjo Edhy Purdijatno gisterenavond. Er zijn ongeveer 500 Indonesiërs naar Syrië getrokken om er te vechten onder de vlag van IS.

Bron: ANP door: AD