Header-new701px.jpg

 Foto: Domingo Villa Arellano © AP.

Een voormalige politieagent die in Mexico een levenslange celstraf uitzit voor de moord op zijn vrouw, heeft zijn vriendin en kinderen gedood toen die hem kwamen bezoeken in de gevangenis.

De 40-jarige Domingo Villa Arellano wordt sinds 2006 vastgehouden in de zwaarbeveiligde Puente Grande-gevangenis in Guadalajara. Zijn vaste vriendin Isela (36) kwam hem onlangs opzoeken met hun twee kinderen en zijn stiefdochter en moest het bezoekje met haar leven bekopen.

Om aan de regen te ontsnappen ging het gezin met Villa mee naar zijn slaapzaal. Toen de kinderen begonnen te klagen over hun 'gemene' moeder, sloegen bij vader de stoppen door. Met een stuk geslepen draad stak hij de vrouw neer en vermoordde hij hun vier jaar oude zoontje Angel en baby Valeria, die nog geen jaar oud was. Zijn stiefdochter Erika (17) kon ontsnappen maar raakte zwaargewond. Ze overleed later aan haar verwondingen.

Geen cipiers: Volgens procureur-generaal Luis Najera waren er geen cipiers in de buurt toen de misdaad plaatsvond. 'De cipiers waren de ingang aan het controleren. De opzichter voerde een inspectie uit in een afgelegen cel en niemand realiseerde wat er gebeurd was tot de 17-jarige dochter om hulp schreeuwde', zei hij in een verklaring.

Villa probeerde de hand aan zichzelf te leggen toen hij door bewakers overmeesterd werd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor zijn verwondingen. Achteraf vertelde hij aan de politie dat hij het metalen wapen in de werkplaats van de gevangenis had gemaakt.

Grondige zoektocht: De gevangenisdirecteur had geen verklaring voor de afwezigheid van de cipiers. Villa wordt apart gehouden van de andere gevangenen in Puente Grande, aangezien hij als voormalig politieagent een groot risico loopt.

Bron: ANP bewerkt door: AD