Header-new701px.jpg

Foto: Tatoeages van de ontsnapte gevangenen © reuters

Een werknemer van een zwaarbeveiligde gevangenis in de Amerikaanse staat New York is vrijdag gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht twee moordenaars te hebben geholpen die afgelopen weekend uit hun cel ontsnapten.

Joyce Mitchell wordt ervan verdacht verboden spullen aan de mannen te hebben verschaft. Ze zou bevriend zijn geraakt met David Sweat en Richard Matt. Het is nog onduidelijk welke spullen ze precies naar binnen heeft gesmokkeld. De twee veroordeelde misdadigers gebruikten gereedschap om hun ontsnappingsroute te maken.

De Amerikaanse politie is nog steeds met man en macht op zoek naar het ontsnapte duo. Donderdag pikten speurhonden geursporen op en werden voetafdrukken gevonden. Hevige regen maakte het zoeken vrijdag moeilijk en wiste sporen uit. De speurtocht spitst zich toe op een landelijk gebied vlak bij de Clinton Correctional Facility in Damnemora.

 

     

 

Teruggekrabbeld:

Sweat en Matt moeten tijden hebben gewerkt aan hun ontsnappingsplan. Pas bij een controle van de cellen zagen bewakers afgelopen weekend dat de mannen niet meer in bed lagen. Ze hadden gaten geboord in de gevangenismuur en ontkwamen via een gang die op een put uitkwam.

Mitchell zou hebben beloofd de twee daar op te pikken, melden Amerikaanse media. Ze zou echter op het laatste moment zijn teruggekrabbeld en meldde zich bij het ziekenhuis met paniekklachten. Volgens justitie werkt ze goed mee aan het onderzoek.

Bron: Het Parool