Header-new701px.jpg

Foto: Politie en brandweer buiten de kerk waar de schietpartij plaatsvond. © afp.

Bij een schietpartij in een kerk in Charleston, in de Verenigde Staten, zijn negen doden gevallen. Dat bevestigt de lokale politie, die nu de jacht heeft geopend op een 21-jarige schutter. Acht mensen overleden ter plekke, een negende bezweek op weg naar het ziekenhuis.

De schietpartij had plaats in de Emanuel African Methodist Episcopal kerk in South Carolina. Het gaat om een Afro-Amerikaanse kerk. De politie gaf mensen in de omgeving van de kerk aanvankelijk opdracht om afstand te nemen, omdat na de schietpartij ook een bommelding was binnengekomen. Volgens de politiechef is inmiddels gebleken dat het ging om een vals alarm.

De slachtoffers zijn nog niet geidentificeerd, maar volgens lokale media is ook de voorganger van de kerk om het leven gekomen. Het gaat om Clementa Pinckney die ook namens de Democraten lid is van de senaat van de staat South-Carolina. Ook een familielid van de voorganger zou zijn omgekomen.

De verdachte is een 'netjes geschoren' blanke man van in de twintig met een slank postuur. Kort na de schietpartij was te zien dat politieagenten een man arresteerden die er zo uitzag, maar de politie zegt nog steeds te zoeken naar de dader.

'Het is heel erg', zegt de lokale pastor Thomas Dixon tegen CNN. 'Blijkbaar is die persoon gewoon naar binnen gelopen en heeft het vuur geopend. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.'

Ook de lokale autoriteiten reageerden vol afschuw op het bloedbad. ,,Een boosaardige en haatdragende persoon heeft de levens genomen van burgers die samen waren gekomen om te bidden'', aldus burgemeester Joe Riley tegenover lokale media.

Ook politiechef Gregory Mullen sprak zijn afschuw uit. Hij noemde het ,,niet te bevatten dat iemand in deze samenleving een kerk binnenloopt waar mensen een gebedsbijeenkomst houden en hun levens neemt.''

Jeb Bush:

Jeb Bush, die namens de Republikeinen de Amerikaanse verkiezingen in wil, heeft een verkiezingsbijeenkomst in de omgeving afgelast in verband met het bloedbad.

Door: redactie AD