Header-new701px.jpg

Foto: Ik ben daar te knap voor oseph Oberhensley © ABC.

Een Amerikaan die vorig jaar is veroordeeld voor het vermoorden van zijn vriendin en opeten van haar hersenen heeft deze week in de rechtbank een opmerkelijke uitspraak gedaan. Toen hij naast moord ook werd beschuldigd van verkrachting, zei de man dat hij vanwege zijn uiterlijk nooit vrouwen op die manier zou hoeven te benaderen: ,,Ik ben daar te knap voor."

De 34-jarige Joseph Oberhansley uit Indiana bekende vorig jaar voor de rechter zijn 46-jarige ex-vriendin neergestoken te hebben, haar hoofd opengezaagd te hebben met een kettingzaag en vervolgens haar hersenen, een deel van haar hart en een long opgegeten te hebben. De vrouw werd dood aangetroffen in bad, nadat haar collega's alarm sloegen toen ze niet op haar werk verscheen.

Doodstraf:

Om Oberhansley tot de doodstraf te kunnen veroordelen is echter minstens een bewijs voor een verzwarende omstandigheid nodig, zoals inbraak of verkrachting. Toen hij tijdens de laatste rechtbankzitting van dat laatste werd beschuldigd, reageerde hij met de opmerking dat hij nog nooit zulke onzin had gehoord: ,,Wat een bullshit. Ze blijven maar dingen vervalsen."

Eerder veroordeeld:

Oberhansley stelde verder een eerlijk man te zijn. Dat, ondanks een eerdere veroordeling van 14 jaar in 1998 voor het vermoorden van zijn toenmalige vriendin in Utah. Die straf zat hij volledig uit.

Door: Redactie AD