Header-new701px.jpg

Foto: Chiara Frisco. © Facebook.

Consternatie in het Colosseum van Rome dinsdag: honderden verschrikte toeristen zagen hoe een jonge vrouw op de knieën gedwongen werd en een mes op de keel gezet werd. De aanvaller riep onder meer dat Allah groot is en God hem gezonden had. De aanwezige agenten grepen in eerste instantie niet in, uit vrees onschuldige slachtoffers te maken. ,,Het leek wel een IS-scène, enkel het oranje pak ontbrak", aldus een getuige.

Toeriste Chiara Frisco beleefde de schrik van haar leven. In het ziekenhuis bekomt de 26-jarige jongedame van de schrik. ,,We waren van Vasto naar Rome gekomen om te vieren dat mijn zus afgestudeerd was. We gingen haar normaal 's avonds bezoeken, in afwachting daarvan trokken we naar het Colosseum.''

Chiara zat op een muurtje met haar vriend en nog wat ander gezelschap toen de maniak toesloeg. ,,Ik voelde mezelf plots meegesleurd worden en kreeg een mes op de keel gezet. Althans, dat vermoedde ik toch, want het wapen zelf heb ik niet kunnen zien. Ik vreesde het ergste. De aanval duurde maar enkele seconden, maar ik voelde me doodsbenauwd. Die man bleef maar roepen als een gek.''

De in het zwart geklede Braziliaan had door zijn bizarre gedrag al eerder de aandacht van de politie getrokken. Drie teams achtervolgden hem te voet, op het moment dat hij Chiara te pakken kreeg. Nadat hij haar weer losgelaten had, vluchtte hij te voet verder.

Op het Venetiëplein kon de dader uiteindelijk overmeesterd worden. ,,Hij werd ingesloten door twee agenten langs de zijkant en één iemand langs achter. Toen hij zijn mes liet zakken, schopten we hem in de rug, waardoor hij zijn evenwicht verloor'', aldus een politieman. De 33-jarige Braziliaan is nu gearresteerd wegens poging tot moord en verzet bij de arrestatie.

Bron: Daily Mail - bewerkt door: AD