Header-new701px.jpg

Foto: Joseph Castellanos. © Salt Late County Jail.

De 31-jarige Joseph Castellanos uit het Amerikaanse Utah wordt verdacht van talloze ernstige misdrijven omdat hij zijn vriendin twee keer genadeloos zou hebben gemarteld en verkracht. Zo plaste de man over haar heen en stak hij haar meermaals met een vork om de vrouw daarna te overgieten met saus en te proberen haar in de oven te stoppen. ,,Hij probeerde me te vermoorden'', zei de vrouw tegen de politie.

Castellanos zou laaiend zijn geweest op zijn vriendin omdat hij lang moest wachten op antwoord op de Facebookberichten die hij haar vanaf zijn werk had gestuurd. Eenmaal thuis moest de vrouw talloze gruwelijke martelingen doorstaan. De man hield een mes op haar keel, sloeg en schopte haar, stak haar met een vork, overgoot haar met dressing en saus en probeerde haar in de oven te duwen.

Toen dat niet lukte, bedreigde hij de vrouw met messen, probeerde hij haar schoonmaakmiddel te laten drinken en kookte hij water, dreigend om haar levend te koken. In de Facebookberichten van de man bleek later ook te staan dat hij haar wilde vermoorden en 'in haar gezicht wilde steken'.

Zelfs de hond van de vrouw was niet veilig voor Castellanos. Hij zou de viervoeter hebben geslagen en geprobeerd hebben het dier te schoppen toen het zich verstopte onder een tafel. De zwaargewonde vrouw wist de badkamer in te vluchten, waar ze het alarmnummer belde.

Haar vriend eiste dat ze tegen de politie zou zeggen dat ze door iemand anders was mishandeld op een treinstation. Maar dat deed ze niet. Zeker niet omdat het al de tweede keer in een maand tijd was dat de vrouw een urenlange mishandeling moest doorstaan, zei ze. De eerste keer stak hij haar in haar been, bond hij haar vast en gooide hij de vrouw in een bad loeiheet water. Toen ze uit het huis rende, greep hij haar bij de haren en sloeg en schopte hij haar wederom.

De volgende ochtend zou hij hebben gezegd dat hij van haar hield. Omdat ze weigerde te zeggen dat ze ook van hem hield, verkrachtte hij haar twee keer, aldus de vrouw. Castellanos staan veertien aanklachten te wachten, onder meer voor mishandeling, kidnapping, aanranding en dierenmishandeling. Hij zit in voorarrest.

Door: Leon van Wijk