Foto: Catherine en Curis Jones destijds in de rechtzaal

De jongste veroordeelde moordenaar in de geschiedenis van de Verenigde Staten komt binnenkort op vrije voeten. Hij heeft er ruim vijftien jaar cel op zitten, melden Amerikaanse media. Het gaat om Curtis Jones die in 1999 op twaalfjarige leeftijd de vriendin van zijn vader doodde. Hij deed dat samen met zijn jaar oudere zus in hun ouderlijk huis in Port St. John bij Orlando, Florida.

Destijds werd gedacht dat jaloezie het motief was. Uit documenten van de jeugdzorg blijkt echter dat de kinderen seksueel werden misbruikt door een familielid dat bij hen woonde. Aanvankelijk wilden Curtis en zijn zus Catherine hun vader, de vriendin en het familielid doodschieten met het vuurwapen van de vader. Maar nadat ze de vriendin hadden vermoord, raakten ze in paniek en vluchtten de bossen bij het huis in. Daar werden ze de volgende dag gevonden en gearresteerd.

De twee werden de jongste Amerikanen ooit die als volwassene terechtstonden voor moord. Ze kregen beiden achttien jaar cel. Verwacht wordt dat Curtis deze maand nog vrij komt. Zijn zus volgt waarschijnlijk volgende maand.

Bron: ANP