Header-new701px.jpg

Foto: Jamie Zuniga en Jennifer Mustachia © Las Vegas Police.

Kom kijken hoe wij je broer vermoorden. Als je niet komt, dan ga ik hem koken en mag je hem zelf opeten!" Dit afschuwelijke dreigement kreeg de 57-jarige Barbara Owens te horen toen ze werd overvallen terwijl ze met haar broer thuis voor de televisie zat. De overval vond plaats in maart in Las Vegas. De rechtszaak tegen de overvallers is deze week begonnen, waardoor er steeds meer gruwelijke details over de zaak naar buiten komen.

Barbara, die door de ziekte ALS rolstoelgebonden is, werd samen met haar broer op 23 maart dit jaar overvallen door de 29-jarige Jamie Zuniga en de 33-jarige Jennifer Mustachia; de laatste was een bekende van de broer en zus.

Op maandagavond, rond 22 uur ging de bel. Barbara deed zelf open en werd meteen door Zuniga en Mustachia bestormd. In eerste instantie hadden de twee het gemunt op de broer van Owen, de 47-jarige Edward. Hij werd van de bank gesleept, zijn handen en voeten werden vastgebonden en hij werd geslagen met diverse voorwerpen die in het huis aanwezig waren zoals een borstel, een lamp, een asbak en een koevoet. Terwijl de broer mishandeld werd, moest de zus verplicht toekijken. ,,Kom hier en kijk hoe wij je broer vermoorden", werd naar haar geroepen, zo blijkt uit de getuigenverklaring.

Edward moest de mishandeling met de dood bekopen. Hij werd in de tuin door Mustachia met een honkbalknuppel geslagen, naar binnen gesleept en voor dood achtergelaten in haar slaapkamer. Terwijl de ALS-patient in de hoek van de kamer lag, verliet Zuniga het huis. Enkele waardevolle spullen, zoals de televisie, werden door hem achterin de vluchtauto geladen.

Jennifer bleef samen met Barbara achter. In rap tempo verzamelde ze alle waardevolle spullen in het huis. Ook vernielde ze de elektrische rolstoel van Barbara door de bedrading door te knippen. Uiteindelijk viel ze, waarschijnlijk onder invloed van drugs, in slaap op bed, waardoor Barbara met haar kapotte rolstoel wist te ontsnappen. In een nabijgelegen tankstation kon ze de politie waarschuwen, die de slapende overvalster bij haar thuis kon arresteren.

Jennifer en Barbara kenden elkaar uit het ziekenhuis, waar Barbara voor haar ALS vaak verbleef. Mustachia verklaarde voor de rechtbank dat ze Barbara hielp tijdens haar ziekte en dat ze daarom ook aanwezig was in het huis. De dode broer en alle bloedsporen in het huis spreken haar verklaring voorlopig tegen.

Volgende maand doet de rechter uitspraak. Mustachia en Zuniga worden verdacht van zeven strafbare feiten.

Door: Redactie AD