Header-new701px.jpg

Foto: Boven: Kaheem Arbelo, Christian Colon Onder: Jonathan Lucas, Desiray Strickland © Miami Police Department.

De 17-jarige student Jose Amaya Guardado is in Florida op een gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hij werd in een hinderlaag gelokt in het bos en door vier medestudenten neergestoken met een kapmes. De jongen werd vervolgens zwaargewond begraven. Twee van zijn belagers hadden na de gruweldaad seks in de buurt van het graf.

De verschikkelijke details staan in een arrestatierapport dat in handen kwam van de Miami Herald. Daarin wordt beschreven hoe Guardado eind juni door vier studenten het bos in gelokt werd, waarna het viertal met een kapmes op hem inhakte. De studenten staken hem om beurten met het mes waarbij een van de verdachten zou hebben geklaagd dat ze niet lang genoeg aan de beurt kwam, vanwege een plaspauze, zo staat in het rapport.

Toen hij een poging deed om zich te verdedigen, stak Kaheem Arbelo (de vermeende leider van de groep) hem meermaals in zijn gezicht. De vier, en mogelijk nog een vijfde verdachte, begroeven Guardado in een ondiep graf, dat ze een paar dagen voor de moord gegraven hadden. Ook het kapmes hadden ze van tevoren in het bos verstopt.

Vermoedelijk leefde de jongen nog toen ze hem begroeven. Nadat ze de omgeving hadden schoongemaakt hadden twee van hen, de vermeende aanstichter Kaheem Arbelo (20) en Desiray Strickland (18) seks in de buurt van het graf. Ze keerden terug naar hun campus alsof er niets aan de hand was.

Guardado werd op 28 juni als vermist opgegeven. Zijn lichaam werd door zijn broer gevonden in het bos niet ver van zijn school. De politie heeft vier verdachten opgepakt en verwacht binnenkort een vijfde te arresteren. De daders zouden deel uitmaken van een groep pesters en de vermeende voorman Arbelo zou drugs dealen. Jose Guardado zou een schuld bij hen gehad hebben.

De bekentenissen van de drie mannelijke verdachten zijn op film vastgelegd. Omdat alle verdachten volwassen zijn en er aanwijzingen zijn dat ze de moord voorbereid hebben, hangt hen de doodstraf boven het hoofd als ze schuldig worden bevonden.

Door: Niels Kruyt