Header-new701px.jpg

Foto: Beeld ter illustratie. © thinkstock.

In Chiang Mai, in het noorden van Thailand, heeft een man die net uit het ziekenhuis was ontslagen, zondagnamiddag vijf kinderen met een mes doodgestoken. De man was twee weken in het ziekenhuis Suanprung verzorgd en was net ontslagen omdat hij zich beter voelde. De directeur van de instelling weigerde te zeggen aan welke psychische aandoening de man leed.

De vijf gedode kinderen, in leeftijd variërend van vijf maanden tot acht jaar, waren allen jongens. Een zwangere vrouw - die mogelijk de moeder was van drie van de aangevallen kinderen - trachtte tussenbeide te komen en werd met ernstige steekwonden in het ziekenhuis opgenomen.

De man pleegde zijn wandaad in zijn dorp Chai Prakarn, in de provincie Chiang Mai. Volgens bronnen kon hij het lawaai van de spelende kinderen in het huis naast hem niet meer aan en viel hij hen daarom aan met een keukenmes. Toen de politie arriveerde, kwamen volgens sommige bronnen verschillende locals woedend uit hun huizen en gaven ze de man enkele rake klappen.

Volgens AFP beschikt Thailand wel degelijk over een "geavanceerd" gezondheidssysteem, maar sijpelt bij de psychische zorg nog vaak het traditionele denken over mentaal zieken door dat hen assimileert met "bezetenheid" door slechte geesten.

Bron: Belga, The Nation, Asian Correspondent