Header-new701px.jpg

Foto: Becky Watts © Twitter.

Becky Watts was amper zestien toen ze verdween en vermoord werd. Het lichaam van het Britse tienermeisje werd in stukken teruggevonden. Haar hoofd zat in een plastic winkelzakje. Haar stiefbroer pleitte schuldig aan doodslag, maar ontkent dat hij het meisje samen met zijn vriendin vermoord heeft.

Familie en vrienden barstten in tranen uit toen ze in de rechtbank van Bristol tot in detail te horen kregen wat er allemaal gebeurd was. Voor sommige aanwezigen werd het te veel. Het meisje werd op een brutale manier afgeslacht. Ze liep 40 verwondingen op en kreeg 15 messteken in haar torso. Daarna werd ze in 8 stukken gezaagd.

Haar 28-jarige stiefbroer Nathan Matthews gaf toe haar te hebben gedood, maar ontkent moord. Hij zegt dat het om doodslag ging en ontkent ook dat hij de ontvoering en moord gepland had. Zijn vriendin, Shauna Hoare ontkende alle beschuldigingen, waaronder die van moord.

Gestreden voor leven:

Becky Watts verdween op 19 februari en de zaak hield Groot-Brittannië in de ban. Het lichaam van de verdwenen Becky werd aangetroffen in de schuur van de buurman van Matthews uit Barton Holl. De patholoog Deborah Cook, die de autopsie uitvoerde, verklaarde in de rechtbank dat het hoofd van het meisje in een boodschappenzak lag, gewikkeld in plastic en dichtgeplakt met plakband. Die zak lag dan weer in een reistas.

Volgens de patholoog bleek duidelijk dat het meisje nog gevochten heeft voor haar leven, schrijft de krant Bristol Post.

Op de vraag of het meisje gewurgd werd, antwoordde Cook dat hiervoor geen bewijzen waren omdat er geen bloedvlekjes waren in de ogen van het slachtoffer. Ze zei dat het wel duidelijk was dat Becky omgekomen was door verstikking. De jury kreeg nog een reconstructie van de gruwelijke moord te zien op basis van een computeranimatie.

Seksuele fantasieën:

De aanklager stelde dat Matthews en zijn vriendinnetje Hoare geobsedeerd waren door seksuele fantasieën met jonge meisjes en dat ze daarom Becky ontvoerd hadden.

Het meisje werd vermoord in het huis van Matthews, dat volgens de politie vol rommel lag. Opvallend was wel hoe schoon de badkamer was. Het bad was kraaknetjes en dat was geen toeval. De moordenaar sneed er het meisje in stukken en had daarna hard zijn best gedaan om alle sporen uit te wissen. ,,De badkamer was schoon en het badkamerraam stond open. De badkuip zelf was kraaknet. Dit in tegenstelling tot de rest van het huis", aldus politieman Simon Wallis.

Door: redactie AD - Bron: Bristol Post, The Courrier Mail