Header-new701px.jpg

Foto: Facebook Danielle Michalik-May

Drie Britse zussen die door hun stiefvader James Lawton (44) tussen 1993 en 1999 seksueel misbruikt werden, hebben na al die jaren alsnog wraak kunnen nemen op de man. Ze spoorden hem op via Facebook en kwamen zo te weten dat hij ondertussen in Botswana leefde. Toen Lawton uiteindelijk terugkeerde naar Engeland, kon de politie hem oppakken. "Hij heeft de meest waardevolle jaren van ons leven gestolen", getuigen Danielle, Terri-Ann en Patricia Michalik in de Daily Mail.

Nadat de moeder van de drie zussen de man had leren kennen, ging die bij hen wonen. Het duurde niet lang voor Lawton zich aan de meisjes uit Derby vergreep: eens hun moeder vertrokken was, trok hij naar de slaapkamers van de meisjes. "In de badkamer dwong hij me tot orale seks. Ik was amper vier jaar oud", vertelt Patricia.

De meisjes smeekten om langer op te blijven tot hun moeder thuiskwam van het café waar ze werkte, maar Lawton dwong hen om naar hun slaapkamer te gaan. Om dat te bekomen, doodde hij de konijnen van de kinderen of gaf hij hen minder te eten.

In 1999 werd de man opgepakt voor zedenfeiten die hij eerder had gepleegd in Ierland, zijn land van herkomst. Lawton vloog drie jaar de cel in en in het gezin van Danielle, Terri-Ann en Patricia werd er niet meer over hem gesproken. Alle drie de meisjes zwegen. Tot vier jaar geleden. Terri-Ann (24) ontdekte via Facebook dat Lawton in Botswana woonde en een nieuwe vrouw had: "Ik wist niet of hij nog meer kinderen had en mocht er niet aan denken dat hij nog andere meisjes hun leven zou verwoesten".

De zussen besloten alle informatie die ze over hun ex-stiefvader hadden door te spelen aan de politie. Drie jaar later kwam die te weten dat Lawton vliegtickets naar Engeland had geboekt. Eens aangekomen in Londen, werd hij aangehouden. Onlangs kreeg hij een celstraf van twaalf jaar.

"James heeft onze onschuld gestolen. We waren kleine meisjes maar hij misbruikte ons op de vreselijkste manieren", zegt de oudste zus Danielle Michalik-May (30). "Ik hoop dat hij rot in zijn cel en dat hij nooit meer in de buurt van een kind mag komen", aldus Terri-Ann.

Door: fvranckx - Bron: dailymail.com