Header-new701px.jpg

Foto: Foto: Renaud Hardy

Mechelen - Seriemoordenaar Renaud Hardy maakt het te bont in de gevangenis van Mechelen. De man die nu al verdacht wordt van drie moorden op vrouwen, bedreigde donderdag een cipier die hem te lang liet wachten aan de telefoon.

Sinds tien dagen zit Renaud Hardy (53) in de gevangenis van Mechelen. Zijn dossier verhuisde van het parket van Halle-Vilvoorde en dus kreeg ook Hardy een nieuwe stek. Die overplaatsing gaat gepaard met nogal wat tumult. Renaud Hardy blijkt een rumoerige gedetineerde te zijn die de ene na de andere woede-uitbarsting krijgt.

Meteen na zijn aankomst wou de gevangenisdirectie een tweede gedetineerde bij in de cel van Renaud Hardy plaatsen. Dat zinde de laatste niet. “Hij begon te krijsen en eiste een cel voor hem alleen”, zegt een gevangenisbron. “Hardy riep: ‘Doe die andere hier weg want ik ben zot en weet niet wat ik doe. Straks knijp ik hem nog dood in zijn slaap’.” Omdat Hardy zo fel tekeerging, werd er een dokter bijgehaald. Die kwam tot de vaststelling dat het inderdaad geen goed idee zou zijn om Hardy een celgenoot te geven. Net omdat de seriemoordenaar zo onvoorspelbaar en gewelddadig is. Sindsdien zit Hardy alleen in de cel.

Vorige donderdag, tweede incident. Hardy wou telefoneren in de gevangenis maar voor hem stond er nog een wachtrij van andere gedetineerden. Het ging Hardy allemaal niet snel genoeg en toen een vrouwelijke cipier hem aanmaande tot enig geduld, sloegen zijn stoppen door.

Door: Dirk Coosemans, Marc Klifman, Pieter Huyberechts