Header-new701px.jpg

Foto: Rechtbanktekening van Jos de G., die verdacht wordt van de moord op Nicole van den Hurk in 1995. © anp.

Twee nieuwe getuigen in de zaak rond de verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk in 1995 vertellen vrijdag in De Telegraaf wat de verdachte in de zaak Jos de G. hen heeft toevertrouwd toen ze in tbs-kliniek Veldzicht zaten. De rechtszaak tegen De G. werd donderdag voor twee weken stilgelegd omdat zich een nieuwe getuige had gemeld waar De G. tegen zou hebben gezegd dat hij een meisje had vermoord.

Getuige X, zoals hij door de krant wordt genoemd, hoorde ook gruwelijke details. De Telegraaf sprak X afgelopen week. ,,Hij keek me aan met die koude ogen en zei dat hij een meisje had vermoord. Dat ze niet hadden ontdekt dat hij de dader was'', stelt X. ,,Ik heb haar gewurgd", zou De G. ruim tien jaar geleden hebben gezegd.

X dacht op dat moment 'dat het grootspraak was'. Toen De G. vorig jaar werd opgepakt in de zaak rond de moord, legde hij de link alsnog. X zou er nu pas mee naar buiten zijn gekomen, omdat hij in de kranten las dat er waarschijnlijk onvoldoende bewijs tegen De G. is. ,,Ik doe het, omdat ik vind dat iemand die een kind verkracht en vermoordt, niet vrijuit hoort te gaan'', vertelt X.

Ook een andere getuige wordt opgevoerd in De Telegraaf, getuige Y, die inmiddels zou zijn gehoord door de politie. Y verklaart in de krant dat De G. hem in Veldzicht vertelde dat hij een moord had gepleegd. ,,Om wie het ging, wilde hij niet kwijt'', zegt Y.

Bewerkt door: AD - Bron: ANP