Header-new701px.jpg

Foto: Rudi Efendi (midden) en zijn bruid Nuriah (rechts) bij hun arrestatie. © AFP.

In Indonesië is een pas getrouwd koppel gearresteerd op verdenking van moord. De man van het stel zou de vermeende verkrachter van zijn bruid hebben vermoord. Hij zou vervolgens de penis van het slachtoffer hebben afgesneden waarna het stel het geslachtsorgaan samen zou hebben gekookt en opgegeten.

Volgens het persagentschap AFP heeft de 30-jarige Rudi Efendi de moord bekend. De man was woedend toen hij op zijn huwelijksnacht in september moest vaststellen dat zijn bruid Nuriah geen maagd meer was. Zijn kersverse echtgenote vertelde hem dat ze een week voor het huwelijk werd verkracht door haar vorig lief.

Zinnend op wraak, zette Rudi Efendi een fatale val op. Hij vroeg Nuriah een afspraakje te regelen met haar ex-vriend, een chauffeur bij een reisagentschap. Toen die op de date verscheen, vermoordde Efendi hem. Zijn lichaam werd aangetroffen in een uitgebrande auto in het dorpje Penumangan Lama. Het lijk vertoonde wonden op de oren, het voorhoofd en het gelaat. De geslachtsdelen van het slachtoffer ontbraken.

Volgens de Malaysian Daily Tribune heeft Efendi verklaard dat hij de penis van de vermeende verkrachter afgesneden, gekookt en opgegeten. "Om mijn immense woede te bekoelen", luidde het. "Ik heb helemaal alleen gehandeld, mijn vrouw was nergens op de hoogte", beweert Efendi nog.

De speurders hechten weinig geloof aan deze bewering. Zij zijn er van overtuigd dat Nuriah medeplichtig is. "Het onderzoek loopt nog", zegt een woordvoerster van de politie. "Alles wijst in de richting van moord met voorbedachtheid".

Bewerkt door: Eric Belsack - Bron: AFP, Jakarta Post, Malaysian Daily Tribune