Header-new701px.jpg

Foto: Stacey Gwilliam en Keith Hughes © The Sun

Stacey Gwilliam werd door haar verloofde gewurgd en begraven. De vrouw heeft nu verteld hoe ze uit het graf is ontsnapt nadat ze weer bij bewustzijn was.

De Britse vrouw hield heel veel van Keith Hughes. Al werd ze meermaals door hem mishandeld, ze nam hem steeds terug. Maar dit keer werd het geweld haar bijna fataal.

Tijdens een wandeling op het strand nabij swansea werd Hughes razend en verstikte hij zijn verloofde tot ze het bewustzijn verloor. Hij begroef haar nadien in een ondiepe put en bedekte haar lichaam met gebladerte.

Gwilliam herinnerde zich hoe alles plots zwart werd voor haar ogen tijdens de gruwelijke aanval. Toen ze opnieuw wakker werd, omringde de duisternis haar volledig. "Ik had moeite om te ademen en om me te realiseren waar ik was", zei ze. "Ik voelde me verlamd, alles verliep precies in slow motion. Ik dacht dat ik ging sterven. Ik slaagde erin om me om te draaien en met mijn nagels kon ik me uitgraven."

De 34-jarige vrouw stortte na haar ontsnapping in nabij een golfclub waarna enkele aanwezigen de hulpdiensten verwittigden. Gwilliam werd na haar beproeving twee weken in een kunstmatige coma gehouden terwijl ze herstelde van vreselijke kwetsuren aan haar longen, hals, mond en tong.

Toen Hughes werd gearresteerd door agenten vertelde hij hen dat ze zijn verloofde nooit zouden vinden. Tijdens zijn proces verklaarde de man dat hij ervan overtuigd was dat ze dood was.

Zijn voormalige verloofde moet nu steeds met een wandelstok lopen. "Hoe zwaar zijn straf ook is, hij zal nooit zo erg gestraft worden als ik voor de rest van mijn leven", zei ze.

Hughes van zijn kant werd vandaag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor poging tot moord. Daarvan zal hij minimum acht en een half jaar in de cel zitten.

Door: Karen Van Eyken - Bron: The Sun, News.com.au