Header-new701px.jpg

Foto: Dit is het huis waar de schietpartij plaats vond. De ruzie kostte het leven aan de schutter, de vriendin van zijn zoon en een bezoeker op oudejaarsavond. © kos.

Een Amerikaan heeft de vriendin van zijn zoon en een bezoeker doodgeschoten op oudejaarsavond. Zijn zoon maakte hem daarop het vuurwapen afhandig en schoot op zijn beurt zijn vader dood. Aanleiding voor de schietpartij was een banale ruzie over het gebruik van de wasmachine tussen de vader en de vriendin van zijn zoon. De zoon werd op verdenking van moord opgepakt. Het drama had plaats in Rowland Heights, Los Angeles.

De 54-jarige vader die het vuur opende, was volgens de politie een hevige drinker met een grote collectie vuurwapens in huis. De politie heeft intussen getuigen ondervraagd over de aanleiding voor de schietpartij met een semi-automatisch wapen. "Het lijkt erop dat een ruzie tussen de dader en de vriendin van zijn zoon over het gebruik van de wasmachine de aanleiding was voor de schietpartij", aldus sheriff John Corina.

De zoon, de 33-jarige Christopher Morey kon het wapen afhandig maken en schoot zijn vader neer. Hij is opgepakt op verdenking van moord. Zijn borgsom bedraagt een miljoen Amerikaanse dollar.

Morey woonde samen met zijn vriendin bij zijn moeder. De 54-jarige vrouw werd onlangs nog het slachtoffer van een hartaanval. "Ze zorgden voor haar. Ze lag op een ziekenhuisbed in de woonkamer", aldus nog Corina.

Ook de 48-jarige vriendin van de zoon werd doodgeschoten en een 27-jarige bezoeker. De moeder en broer van de 27-jarige waren ook aanwezig. Op het ogenblik van de schietpartij stonden ze buiten. Volgens de krant Tribune ging het om Ernesto Calzadilla. Hij heeft een dochtertje van acht maanden. Haar moeder, Maria Cruz was familie van de zoon die zijn vader doodschoot. De broer van het 27-jarige slachtoffer, Wilfred Calzadilla verklaarde nog dat Ernesto niet langer naar het huis wilde gaan. Hij maakte zich al een tijdje zorgen over de vader die het vuur opende. "De combinatie van alcohol met vuurwapens eindigt nooit goed", aldus Calzadilla.

Bron: news.com.au - Door: Hln