Header-new701px.jpg

Foto: Matthew Iovane en zijn Amerikaanse partner Michelle Clemens

Een Britse realityster en zijn vriendin vreesden dat ze zouden verorberd worden door kannibalen tijdens hun trektocht op Papoea-Nieuw-Guinea. Het koppel werd naakt vastgebonden terwijl een man riep: "We doden jullie".

Matthew Iovane en zijn Amerikaanse partner Michelle Clemens, beiden 31, maakten een trektocht door de jungle in het zuidoosten van de eilandengroep. Ze volgden het Kokoda-pad en niets leek erop te wijzen dat er een huiveringwekkend avontuur zou volgen. Vijf dagen lang ging het goed. De dorpelingen die ze tegenkwamen, begroetten hen vriendelijk. Maar op de laatste dag liep het flink mis. Ze werden plots omsingeld door stamleden gewapend met machetes.

De reizigers dachten dat ze gewoon werden overvallen en gaven hun bezittingen af. Maar de bende negeerde hun rugzakken volkomen en bond het duo vast. Hun kleren werden van hun lijf gerukt.

"Ze trokken mijn T-shirt uit om me te blinddoeken en een vreselijke gedachte spookte door mijn hoofd: dat wij wel eens op het menu zouden kunnen staan", vertelde Matthew aan The Sun.

Matthew en Michelle hadden er geen idee van waarom nu net zij werden geviseerd. Het enige zinnetje van de gijzelnemers dat het koppel verstond, was zeer onheilspellend: "We gaan jullie doden."

Michelle werd aangevallen met machetes. Ze liep diepe snijwonden op aan haar vingers door de barbaarse daad. Wellicht zal het gevoel in haar vingers zelfs nooit volledig terugkomen.

Daarna kregen de stamleden toch interesse in de bezittingen van het tweetal. Ze plunderden de rugzakken en maakten mobiele telefoons, schoenen en cash geld buit.

Foto: Een stam op Papoea-Nieuw-Guinea ter illustratie

Toen de stam het koppel wilde verplaatsen doorheen de jungle, konden de geliefden ontsnappen. Naakt renden ze voor hun leven op weg naar de vrijheid. Ze werden achternagezeten door wilde honden. Gelukkig kwamen ze uiteindelijk op het eind van het pad een vriendelijke lokale bewoner tegen die zich over hen ontfermde en de autoriteiten verwittigde. Hun lijdensweg zat erop.

Nu bekomt het tweetal van hun hachelijke avontuur in hoofdstad Port Moresby waar beiden medische verzorging krijgen.

Volgens de lokale krant The National houden dorpelingen een aanvaller vast. De anderen zijn nog voortvluchtig.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de zaak. "We nemen dit incident zeer ernstig", klinkt het.

Bron: Daily Mail - Door: Karen Van Eyken