Header-new701px.jpg

Foto: George Thomson, Daniel Johnston en Brahnn Finley poseerden samen voor een groufie en brachten daarna de jongen om op een kerkhof. © kos.

Nog even samen een selfie maken en daarna een gruwelijke moord plegen. Dat deden drie jonge Britten op een kerkhof in Carlisle. Hun slachtoffer was een 14-jarige jongen. Motief voor de moord was jaloezie, schrijft The Mirror.

George Thomson (19), Brahann Finley (19) en Daniel Johnston (20) zijn gruwelijke narcisten én moordenaars. De Britten beraamden in een slaapkamer de moord op Jordan Watson, een leerling van veertien. Het motief voor de moord was jaloezie. Thomson had immers een oogje laten vallen op het vriendinnetje van Jordan. Samen met zijn makkers vatte hij het plan op om de jongen uit de weg te ruimen. En dat moest gebeuren met een smoes op het kerkhof. Het drietal maakte nog een groufie voor ze de daad bij het woord voegden.

Jordan kon een centje bijverdienen maar dan moest hij zijn moordenaar wel een handje helpen. Volgens de aanklagers kreeg de jongen de opdracht om wapens te verkopen aan een man. De 14-jarige ging in op het voorstel en trok naar het kerkhof, waar hij vermoord werd. De moord was "beestig en brutaal" en de ergste die Andrew Slattery - de agent die het onderzoek leidde - in de laatste vijf jaar gezien had. "Het is voor iedereen gruwelijk om op zo'n manier te sterven en in dit geval ging het om een moord met voorbedachten raden op een jongen van veertien."

Thomson had Jordan via het internet opgespoord. Ze werden online bevriend en Thomson, nodigde zijn slachtoffer bij hem thuis uit. Daar liet hij volgens de politie de jongen, "een buitengewoon grote voorraad wapens zien", waaronder zwaarden, een geweer, een kruisboog en een machete. De politie trof later ook nog het bebloede moordwapen, een mes aan onder het bed van Thomson. "Jordan raakte opgewonden bij de gedachte dat hij een grote som geld kon verdienen", aldus de agent. "Maar George was zijn vriend niet. Hij had immers een obessie voor de vriendin van Jordan. En niets kon hem stoppen om haar de zijne te maken."

Volgens de hoofdaanklager ging het om een geplande moord waarbij Thomson mededaders gerecruteerd had. "Thomson had alles voorbereid. Jaloezie lag aan de grondslag van de moord. Hij had ook anderen toevertrouwd dat hij Jordan zou vermoorden", aldus Isla Chilton.

Hij kreeg dan ook levenslang en moet minstens 27 jaar zitten voor hij in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. Finley die bij Thomson in krijt stond en hem daarom een bloederig handje toestak, kreeg op zijn beurt levenslang voor moord. Hij moet minstens 14 jaar brommen. Johnston werd veroordeeld voor doodslag en kreeg tien jaar celstraf.

Door: Redaktie Hln Bron: The Mirror