Header-new701px.jpg

Foto: © Politie Warschau.

Hij is een bibliothecaris van dertig en ziet er onschuldig uit maar dat is hij allesbehalve. De politie in zijn thuisland heeft een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen Kajetan Poznanski. De Pool heeft zijn lerares Italiaans vermoord en onthoofd met een samoeraizwaard, meldt de Franse krant Le Parisien.

De politie vermoedt dat hij in Oost-Europa op de vlucht is. Poznanski wordt als "heel gevaarlijk" beschouwd, zegt Ewa Leszczynska-Furtka, woordvoerster van de rechtbank in Warschau. De Poolse televisiezenders hebben massaal foto's verspreid van de moordverdachte, die nooit eerder met het gerecht in aanraking kwam. Zeker is ook dat de 30-jarige een fan is van Hannibal Lector, de fictieve seriemoordenaar met kannibalistische trekjes.

Nog volgens Poolse media gaf hij lessen poëzie die hij illustreerde met 'macabere foto's'. Een van zijn gedichten draagt volgens de krant Gazeta Wyborcza de titel, 'Het Banket Van Hannibal Lecter.'

Zijn slachtoffer is de 30-jarige Katarzuna J. Zij gaf de verdachte taallessen Italiaans en werd op 3 februari om het leven gebracht. De vrouw werd met een samoeraizwaard gedood, onthoofd en in stukken gesneden. Na de gruwelmoord nam Poznanski het lichaam mee in een taxi. Hij verklaarde de chauffeur dat hij op weg was naar huis met "het karkas van een everzwijn." Poznanski legde het lijk in zijn appartement en stichtte daarna brand. Het waren de brandweermannen die de resten van Katarzyna aantroffen. Het lichaam van het slachtoffer lag in een reistas en haar hoofd stak in een rugzak.

Door: Redaktie Hln - Bron: Le Parisien