Header-new701px.jpg

Foto: Nicholas smeekte zijn moeder om hulp. De jongen vertelde haar dat iemand hem wilde vermoorden en toen werd het telefoontje afgebroken. De Amerikaanse tiener werd volgens zijn broer met een kogel in het hoofd dood aangetroffen. © kos.

Een schreeuw om hulp werd brutaal afgebroken. Nicholas Hawkins vertelde zijn moeder zaterdag aan de telefoon dat iemand hem wilde vermoorden. Het lichaam van de Amerikaanse jongen werd intussen aangetroffen in Walker County, Alabama. "Het is hard, we zijn in shock", aldus zijn oudere broer Jacob Hawkins in een reactie aan WBRC News. "Ze hebben me verteld dat hij een verschrikkelijke dood gestorven is."

De politie kreeg een tip die leidde naar het beboste gebied waar het lichaam van de tiener gevonden werd. De politie omschreef de vindplaats als een illegaal stort, maar wou verder geen details kwijt. Volgens familie van de jongen heeft Nicholas een kogel in het hoofd gekregen en lag hij gewikkeld in een deken. Het stoffelijk overschot werd naar het forensisch lab gebracht in Huntsville.

De zoektocht naar Nicholas begon zaterdagavond nadat hij een telefoontje met een schreeuw om hulp gepleegd had. "Iemand probeert me te vermoorden", waren de laatste woorden die de moeder van de jongen hoorde. Nicholas had nog aangegeven dat de 21-jarige Joshua Adam Reese uit Quinton hem wilde vermoorden, maar het gesprek werd toen abrupt afgebroken.

Politiechef Jared Hall vertelde aan de zender WVTM 13 dat Reese opgepakt werd en bevestigde dat Nicholas in het telefoongesprek de vrees uitte dat Reese hem wilde vermoorden. Volgens de politie had Hawkins kort voor zijn dood ook nog een berichtje gestuurd naar zijn grootmoeder. Een half uur later belde hij zijn moeder. Uit het telefoonverkeer bleek dat de jongen uit Winfield onderweg was naar het huis van zijn moeder in Dora. Wat er gebeurde tussen het versturen van het sms'je en het telefoontje is nog niet duidelijk. De politie heeft aan de provider meer details opgevraagd over het telefoon- en smsverkeer van de tiener.

Een eerste doorbraak in de zoektocht naar Hawkins kwam er zondag toen zijn wagen, een witte Chrysler Sebring, aangetroffen werd op een parking in Dora. De politie vermoedt dat de moordenaar de wagen daar geplaatst heeft.

Het is niet duidelijk of de verdachte meewerkt met de politie. Volgens The Corridor Messenger heeft Reese een strafblad en ondernam hij in 2013 al een moordpoging. Reese probeerde toen een man te vermoorden met een vuurwapen. Die zaak moet nog voorkomen. In september vorig jaar werd hij onder invloed en in het bezit van cannabis opgepakt. In januari pleitte hij schuldig en volgens de krant is het dan ook onduidelijk waarom hij nog op vrije voeten was.

Woensdagavond werd er in Dora Park een wake gehouden voor de vermoorde jongen. Volgens zijn broer was Nicholas een goedgeluimde jongen. "Voor hem was het leven een groot feest en hij stal altijd de show", besluit Jacob Hawkins.

Door: Hln - Bron: The Huffington Post