Header-new701px.jpg

Foto: Een van de slachtoffers van de steekpartij wordt afgevoerd. © ap.

In een middelbare school in Pickering heeft de politie vanmorgen (lokale tijd) een leerling gearresteerd die zes studenten en twee schoolmedewerkers had neergestoken. De slachtoffers zijn allemaal buiten levensgevaar.

De oproep liep vanmorgen om 8.32 uur lokale tijd binnen bij de lokale politie van Pickering, een stad net buiten metropool Toronto. De hulpdiensten gingen meteen ter plaatse en konden de tiener arresteren. Zes studenten en twee personeelsleden raakten gewond. Vier van hen werden naar het ziekenhuis overgebracht en een van hen is er ernstig aan toe, maar verkeert niet in levensgevaar.

Een woordvoerder van de politie vertelde dat het meisje medestudenten met een mes te lijf was gegaan in de hal van de school. Toen twee medewerkers van de school wilden tussenkomen, raakten ook zij gewond. Twee personeelsleden konden het meisje in bedwang houden tot de politie ter plaatse was.

Een tijdlang mocht niemand het schoolgebouw verlaten of betreden, zodat de politie een onderzoek kon voeren en mogelijke getuigen ondervragen. Het is nog duidelijk wat het motief van de tiener was.

Door: Hln - Bron: Vancouver Sun, Vice