Header-new701px.jpg

Foto: Robert en Michael Bever © rtl nieuws

Een schokkende zaak in Amerika: twee broers van 17 en 19 jaar oud zijn aangeklaagd voor de moord op hun ouders, broertjes en zusjes. "Ze wilden beroemd worden. Ze wilden media-aandacht en een eigen Wikipedia-pagina", zegt een detective in de zaak.

Het is niet voor te stellen hoe het is gegaan, maar er lijkt genoeg bewijs te zijn dat de 19-jarige Robert en 17-jarige Michael Bever in juli vorig jaar de moorden pleegden. In hun ouderlijk huis in de Amerikaanse staat Oklahoma staken de twee hun vader (52) en moeder (44) dood. Ze hadden tientallen messteken.

Ook twee broertjes (12 en 7) en een zusje (5) werden om het leven gebracht. Twee andere kinderen overleefden het drama.

De broers hebben tegenover de rechter verklaard dat ze onschuldig zijn. Maar onderzoekers zeggen in Amerikaanse media dat ze wel degelijk verklaringen hebben afgelegd tegenover agenten. Ze zouden een groter plan hebben en meer moorden hebben willen plegen.

"Ze waren van plan om zeker 50 mensen te doden. Ze wilden beroemd worden", zegt één van de detectives die gesproken heeft met de jongste verdachte. Ook maakte hij een vergelijking met schietpartij op Columbine High School in Colorado.

Een andere detective die de oudste, Robert, heeft ondervraagd, zegt dat hij 'er naar verlangde een seriemoordenaar te zijn'. "Ze wilden na de moorden de auto van het gezin pakken en willekeurige op mensen gaan schieten."

Na hun daad afgelopen zomer hielden de jongens, die destijds 16 en 18 jaar oud waren, zich schuil in de bossen in de buurt van hun huis. Honden van de politie wisten de twee op te sporen. De rechtszaak tegen de jongens wordt volgende week vervolgd.

Bron: RTL Nieuws