Header-new701px.jpg

Foto: De schutter, een 38-jarige man, schoot vier mensen dood en verwondde veertien anderen. Hij werd doodgeschoten door de politie. Zijn motief is nog niet bekend. © ap.

Bij een schietpartij in een bedrijf in Hesston, in de Amerikaanse staat Kansas, zijn gisteren minstens vier mensen gedood en 14 anderen gewond geraakt. Dat meldt de politie, aldus verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in en rond de gebouwen van Excel Industries, een familiebedrijf dat grasmaaiers maakt. De schutter, een werknemer van het bedrijf, schoot drie mensen dood en verwondde veertien anderen, vooraleer hij door de ordediensten werd doodgeschoten, zei sheriff T. Walton. Drie slachtoffers zijn nog in kritieke toestand, aldus NBC News.

 

     

 

De schietpartij gebeurde rond 17 uur plaatselijke tijd (23 uur Belgische tijd). De schutter schoot twee mensen neer op straat en een persoon op het parkeerterrein van het bedrijf, vooraleer hij naar de kantoren van Excel Industries trok, waar hij nog eens 15 mensen neerschoot.

Het motief van de schutter, volgens televisiezender KWCH12 een 38-jarige man, is nog niet bekend, maar de sheriff sluit wel uit dat het om terrorisme gaat. "Er zijn dingen die dit individu hebben getriggerd", aldus de sheriff aan CNN. De schutter zou een geweer gebruikt hebben, maar ook een pistool bij zich hebben gehad.

Bij Excel Indrustries werken ongeveer duizend mensen.

Door: : Redaktie Hln - Bron: ANP