Header-new701px.jpg

Foto: Slachtoffer Luca Varani werd afgelopen zaterdag in een huis aan de rand van Rome gevonden door de politie. Hij lag naakt op een bed, met een strop om zijn nek. Hij had meerdere steekwonden en was geslagen met een hamer. © Facebook.

Twee Italiaanse rechtenstudenten wilden weten hoe het was om iemand te doden. Onder invloed van cocaïne en drank brachten ze daarom een 23-jarige kennis in Rome op een gruwelijke manier om het leven met hamers en keukenmessen. "Het was een spel om te zien hoeveel iemand kan verdragen", verklaarde één van de daders.

Het naakte lichaam van de 23-jarige Luca Varani werd afgelopen zaterdag in een huis aan de rand van Rome gevonden door de politie. Hij lag naakt op een bed, met een strop om zijn nek. Hij had meerdere steekwonden en was geslagen met een hamer.

Het slachtoffer was naar het appartement van een van de twee moordenaars gelokt met het bericht 'Kom we gaan ons vermaken' op zijn telefoon. Inmiddels kwam aan het licht dat Varani zich prostitueerde aan mannen.

"We waren de hort op met de auto en hoopten iemand te ontmoeten. Toen dachten we aan Luca Varani", verklaarde Manuel Foffo (29), één van de daders. De twee mannen wilden dat hun vriend een langzame dood stierf.

De moord zou gepleegd zijn tijdens een feest van twee dagen in het huis. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Rechtenstudent Manuel Foffo (29) heeft bekend dat ze iemand wilden doden om te zien hoe dat voelt. Foffo had na de moord alles bekend aan zijn vader, die vervolgens de politie inschakelde.

Volgens Foffo speelden drank en cocaïne een grote rol. "We zagen monsters", verklaarde hij.

Hij zei ook dat het plan om iemand om het leven te brengen vorige week was ontstaan, waarna de zoektocht naar een slachtoffer begon. "We wilden iemand doodmaken, gewoon om het effect te zien. Het was een spel om te zien hoeveel iemand kan verdragen".

De andere verdachte, student Marco Prato (30), hield zich na de moord schuil in een hotel in Bologna. Hij deed een zelfmoordpoging, maar zijn maag kon nog net op tijd leeggepompt worden. Hij ligt nog in het ziekenhuis.

De zaak krijgt veel aandacht in Italië omdat een van de twee verdachten de zoon is van een bekende restauranthouder in Rome. Media zijn ook begonnen met het publiceren van de Facebookfoto's van de twee studenten, waarop een aaneenschakeling van feesten is te zien. Ook publiceren kranten details waaruit blijkt dat het voor de mannen niet ongewoon was om 1500 euro aan cocaïne uit te geven.

Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de vermoorde Luca urenlang in doodsstrijd is geweest. "Als een mens niets waard is, zijn woorden ook niets meer waard. Dan wordt een lichaam van een ander slechts een lichaam waarop je alle rechten hebt, tot kennelijk de dood aan toe", becommentarieert de krant Repubblica de moord.

Door: Redaktie Hln.be