Foto: © kos.

Koud maakte ze drie mannen af. Vandaag voelt ze zich onrecht aangedaan. Joanna Dennehy, die in Engeland veroordeeld werd tot levenslang, koesterde plannen om te ontsnappen met een afgesneden vinger van een cipier. Er werd daarop besloten om haar apart op te sluiten in de gevangenis. Dat vindt Dennehy dan weer onmenselijk en daarom eist ze nu een schadevergoeding van het gevangeniswezen, schrijft Mail Online.

De aparte opsluiting in de gevangenis van Bronzefield maakt de genadeloze moordenares naar eigen zeggen "boos". Ze beschouwt het als een inbreuk op de Europese wet tegen de mensenrechten en eist nu een schadevergoeding. Via haar advocaat heeft ze een klacht ingediend tegen het hoofd van het gevangeniswezen. Haar raadsman zegt dat zijn cliënte door haar persoonlijkheidsstoornissen, "kwetsbaar" is. De eenzame opsluiting blijft dan ook niet zonder gevolgen.

Dennehy zit niet zonder reden afgezonderd in een cel. De maatregel werd genomen toen aan het licht kwam dat ze plannen smeedde om te ontsnappen. Ze wilde een cipier overmeesteren en een vinger afsnijden om met het lichaamsdeel de biometrische beveiliging om de tuin te leiden.

Toen de rechter haar op 27 februari omschreef als een "wreedaardige, berekende, zelfzuchtige en manipulatieve seriemoordenares" lachte ze nog, maar toen die haar even later levenslang gaf, keek ze hem verbaasd aan en barstte ze in tranen uit. De moeder van twee kinderen was pas de derde vrouw die in Groot-Brittannië levenslang kreeg.

Ze had op tien dagen tijd drie slachtoffers gemaakt. Ze stak niet alleen haar vriendje Kevin Lee dood maar ook zijn huisgenoten Lukasz Slaboszewski en John Chapman waarna ze de lichamen dumpte in kuilen in Cambridgeshire. Dennehy, die opgroeide in een warm nest, verklaarde dat ze de moorden gepleegd had om haar "duivelse liefde voor bloed te bevredigen". Ze vertrouwde een psychiater toe dat ze het ook deed om te weten hoe het zou voelen. Volgens gerechtsexperten beleefde ze een waar genoegen aan het vernederen van haar slachtoffers door het spelen van ziekmakende seksspelletjes. Voor de moorden schepte ze ook op dat ze er al vier gepleegd had.

Toen de drie lichamen gevonden werden, opende de politie een grootschalig moordonderzoek. Intussen schuimde ze met haar medeplichtige Gary Stretch de straten af in Hereford op zoek naar nieuwe slachtoffers. Het duo koos willekeurig twee wandelaars uit met honden en Dennehy viel daarop Robin Bereza (64) en John Rogers (56) aan met een mes. Dankzij het snelle optreden van de medische diensten overleefden Bereza en Rogers de brutale aanval.

Bron: Mail Online - Door: Redaktie Hln.be