Foto: James Dalton. © reuters.

Uber-chauffeur Jason Dalton, die eind februari in de Amerikaanse staat Michigan zes mensen doodschoot, heeft tijdens politieverhoren gezegd dat de app van zijn werkgever zijn 'letterlijk zijn hele lichaam overnam'.

De 45-jarige Dalton vertelde dat er een symbool verscheen dat op een duivel leek zodra hij de app opende. Daarmee begonnen volgens hem de problemen, schreef het hoofd van de veiligheidsdienst van de plaats Kalamazoo in een rapport, dat door een lokale krant is opgevraagd en gepubliceerd. Dalton kreeg opdrachten van de duivelse figuur, zei hij tijdens verhoren. Hij verloor op die momenten de controle over zijn eigen lichaam.

Dalton schoot op willekeurige mensen in Kalamazoo, een stadje op zo'n 240 kilometer van Detroit. Vier vrouwen werden gedood op de parkeerplaats van een restaurant, een vader en een zoon bij een autobedrijf. Voorafgaand aan de schietpartij vertoonde de man al gevaarlijk rijgedrag, maar een klacht daarover bij Uber werd niet op tijd door het bedrijf opgepikt.

Bron: Gawker - Door: Redaktie Hln.be