Header-new701px.jpg

Foto: Melissa Ann Shephard, beter bekend als de 'Internet Black Widow', werd zaterdag vrijgelaten uit de gevangenis.

Ze ziet er misschien lief uit, maar niets is minder waar. De 80-jarige Melissa Ann Shephard is zo gevaarlijk dat de politie in het Canadese Halifax haar inwoners deze week heeft gewaarschuwd voor de oudere dame.

Shephard kwam zaterdag op vrije voeten en wordt ook wel de 'Internet Black Window', ofwel 'de zwarte weduwe van het internet', genoemd. De oudere dame werd in 2012 veroordeeld voor zes jaar cel maar werd eerder vrijgelaten. De Canadese politie is echter bang dat de oudere dame direct weer zal terugvallen in haar oude gewoontes. Shephard verdween achter de tralies omdat ze verschillende mannen het hof maakte, vervolgens oplichtte of, nog erger, vergiftigde en op die manier vermoordde.

In 1991 werd 'de zwarte weduwe' al veroordeeld voor de moord op haar echtgenoot. Ze zat haar straf uit maar ging vervolgens opnieuw de fout in. Daarna verscheen ze opnieuw voor de rechter en werd ze veroordeeld voor onder meer diefstal, oplichting, valsheid in geschrifte én poging tot moord op een nieuwe echtgenoot.

Het tweede luik van ExoMars is voor 2018 voorzien, en bestaat uit een Russisch platform en een Europese robotjeep die tot twee meter diep in de Marsbodem zal boren, veel dieper dan de Amerikaanse Oppurtinity. De orbiter zal dan in de eerste plaats als tussenstation voor de communicatie met de jeep dienen. In 2018 zal ook de NASA opnieuw een sonde naar Mars sturen.

De politie van Halifax plaatste vrijdag een waarschuwing online waarin ze haar een levensgevaarlijke misdadiger noemen. Ze achten de kans groot dat Shephard opnieuw haar slag zal slaan. „Onder haar slachtoffers bevonden zich haar intieme partners, het gaat hier vaak om oudere mannen", schrijft de politie in het bericht. Ze zocht vaak toenadering tot hen via internet, vandaar ook haar bijnaam.

Of Shephard daadwerkelijk weer terug zal vallen in haar oude gewoonte is niet te zeggen. De gevaarlijke dame moet zich namelijk aan een hoop regels houden. Zo mag ze geen gebruik maken van internet, of in het bezit zijn van een apparaat waarmee dat kan. Ook mag ze haar uiterlijk niet veranderen zonder dat te melden. Tevens mag ze geen romantische relatie aangaan, met mannen slapen, trouwen of een andere vorm van een langdurige relatie opbouwen.

Bron: Metronieuws.nl - Door: Puck Roest