Header-new701px.jpg

Foto: Links: Cherish Perrywinkle. © Facebook. rechts: De vermoedelijke dader Donald Smith. © AP

Op de bewakingsvideo is te zien hoe Donald Smith de moeder en haar drie dochters benadert. Rayne Perrywinkle vertelde dat ze het financieel moeilijk had en daarom geen kleertjes kon kopen. De vijftiger wilde 'helpen' en stelde voor om in de McDonald's -aan de voorkant van de winkel- hamburgers te kopen voor het hele gezin. Cherish ging met hem mee, ze zou nooit meer terugkeren. Smith wist haar immers door de voordeur naar buiten te lokken, recht zijn witte bestelwagen in.

"Die geldproblemen zijn het minste van zijn zorgen. Hij heeft alleen maar oog voor Cherish", stelt misdaad- en veiligheidsexpert Ken Jefferson.

Ook het wanhopige telefoontje van de moeder naar de hulpdiensten werd vrijgegeven. "Hij wilde schoenen met hakken voor haar kopen, echte vrouwenschoenen", klonk het daar. "Ik antwoordde dat ik dat niet wilde. Die waren veel te hoog, ik zou zoiets zelfs niet dragen. Misschien probeerde hij haar mee te lokken. Ik hoop echt dat hij haar niet gaat vermoorden of verkrachten. Ik had een vreemd voorgevoel vanaf het eerste moment dat ik hem zag."

De politie hechtte echter weinig geloof aan haar verhaal omdat ze verwikkeld zat in een hevige strijd rond het hoederecht. Daardoor duurde het uren vooraleer een Amber Alert uitgestuurd werd. Na een intern onderzoek zouden zes agenten voor die laksheid bestraft worden.

"Ook al denk je dat het om een leugen gaat, dat kind moet zo snel mogelijk gevonden worden. Als later blijkt dat de moeder het verhaal uit haar duim gezogen heeft, kan je haar later nog altijd aanklagen", aldus Jefferson.

VNadat het stoffelijk overschot van Cherish gevonden werd, kon Smith op de snelweg onderschept worden. Hij bleek nog niet zo lang op vrije voeten, na een geval van... kindermisbruik. Sterker nog: zijn naam staat al sinds 1993 op de lijst van zedendelinquenten omdat hij onder meer geprobeerd had kinderen te ontvoeren. De moordzaak had normaal binnen twee weken van start moeten gaan, maar werd uitgesteld naar volgende maand. De beelden en het audio-bestand zijn hier te zien en te beluisteren.

Door: Hln Bron:Daily Mail