Header-new701px.jpg

Foto: De woonplaats van het verdachte stel in het Duitse Höxter. © epa.

Duitsland is in de ban van het gruweldrama in het plaatsje Höxter. Daar werden afgelopen week een 46-jarige man en zijn 47-jarige ex-vrouw opgepakt omdat ze een vrouw zouden hebben vermoord die ze wekenlang gijzelden in hun huis. Het blijkt niet hun enige slachtoffer te zijn geweest. Onderzoekers maakten vandaag bekend dat het stel nog een vrouw heeft vermoord én haar heeft overblijfselen verbrand. Mogelijk heeft het stel nog meer slachtoffers gemaakt.

Vorige week werden Wilfried W. en zijn ex Angelika B. aangehouden op verdenking van doodslag van een 41-jarige vrouw. Het tweetal -dat in 2013 was gescheiden, maar nog wel samenwoonde- zou de vrouw uit de deelstaat Nedersaksen wekenlang tegen haar wil hebben vastgehouden in hun huis. Als ze boodschappen gingen doen, dan werd de vrouw meegesleept.

Maar vorige week voelden W. en B. zich genoodzaakt hun slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Twee uur later overleed de vrouw daar aan haar verwondingen, ze was doodgemarteld. Artsen constateerden dat ze waarschijnlijk met een stomp voorwerp om het leven was gebracht.

Sindsdien is het huis van het tweetal -in Duitse media al omgedoopt tot het 'horrorhuis in Höxter'- hermetisch afgesloten. Forensische onderzoekers lopen er af en aan. Ook worden de aangehouden W. en B. aan de tand gevoeld.

Bron: DPA, ANP - Door: : Hln.be