Header-new701px.jpg

Foto: Forensische onderzoekers verlaten een garage in Midden-Duitsland, waar lichaamsdelen werden gevonden. © Fredrik von Erichsen.

Een Duitse man die in 2014 op 67-jarige leeftijd overleed blijkt een seriemoordenaar te zijn geweest. Dat heeft een woordvoerder van de recherche uit het Duitse Hessen donderdag gezegd. Manfred S. zou volgens concrete aanwijzingen betrokken zijn geweest bij de moord op zes prostituees en de tot voor kort onopgeloste moord op een dertienjarige scholier in 1998.

S. leidde een onopvallend bestaan in Schwalbach bij Frankfurt. Hij speelde in een bandje en stond bekend als een familieman. Zijn donkere kant kwam pas aan het licht toen zijn dochter na zijn dood bij het opruimen van de garage twee plastic tonnen met lichaamsdelen vond.

De 67-jarige seriemoordenaar zou bij zeker één slachtoffer organen hebben verwijderd. Het lijkt erop dat de organen van de andere vijf slachtoffers ook zijn verwijderd. In de computer van S. werden daarnaast afbeeldingen van seksueel geweld gevonden die vrijwel precies overeenkwamen met de verwondingen van de slachtoffers.

Handlanger:

Manfred S. heeft mogelijk meer moorden op zijn kerfstok dan de zeven die tot nog toe aan het licht zijn gekomen. De politie houdt er rekening mee dat hij een handlanger had.

Door: Redaktie AD