Header-new701px.jpg

Foto: © ap.

De politie zoekt maandag in de omgeving van het 'horrorhuis' in de West-Duitse stad Höxter met honden naar de resten van een slachtoffer dat vermoedelijk werd doodgemarteld.

De politie speurt in de straatkant naar beenderresten of stukjes tand van Annika F. Ze gaan daarmee de verklaring van de 47-jarige verdachte Angelika W. na. Die had tijdens haar verhoor aan de politie bekend dat ze samen met haar man Wilfred W. (46) in 2014 het lijk van een 33-jarige vrouw uit Nedersaksen in stukken had gesneden en de lichaamsdelen in de open haard had verbrand. Het as werd volgens haar verklaring in de omgeving van het huis uitgestrooid.

Overleden:

De vermoorde Annika W. zou in 2013 via een advertentie met Wilfried W. in contact zijn gekomen en later zelfs met de man zijn getrouwd. Daarna werd ze het slachtoffer van 'ernstig fysiek geweld'. Ze werd gekneveld en lange tijd mishandeld. Volgens aanklager Ralf Meyer werd ze 'geslagen, aan een radiator geketend, en moest ze op een koude vloer slapen'.

Acht slachtoffers:

Angelika en Wilfred W. worden ervan verdacht via contactadvertenties jarenlang vrouwen naar hun huis in Höxter te hebben gelokt. Daar werden de slachtoffers geslagen, vastgebonden en gemarteld. Het Openbaar ministerie en de politie vermoeden dat op die manier acht slachtoffers gemarteld werden, twee vrouwen uit Nedersaksen hebben de mishandelingen niet overleefd.

Foto: © ap.

Door: Redaktie AD