Header-new701px.jpg

1a-persgroep_net.jpg

Foto: Lichamen van slachtoffers worden naar een nabij gelegen dorp gedragen. © Persgroep.net

Twee mannen hebben afgelopen week in Mexico elf leden van een familie vermoord, onder wie kinderen en een zwangere vrouw. Een schutter wilde wraak plegen op één van de slachtoffers nadat ze aangifte had gedaan van verkrachting door de man.

Volgens de Mexicaanse autoriteiten zouden de mannen het gemunt hebben op de vrouw, die door één van hen zou zijn verkracht en ook een kind van hem zou hebben. Nadat ze een klacht had ingediend bij de politie moest de man enige tijd in de cel doorbrengen. Het drama vond plaats in de staat Puebla, in een afgelegen dorp dat niet met auto's te bereiken is.

De twee schutters zouden donderdagavond aan zijn komen lopen met wapens, waarop ze de vrouw doodschoten, alsook haar partner en negen andere familieleden, onder wie twee meisjes. Twee andere meisjes van vier en zes jaar oud overleefden het, maar zijn gewond geraakt. Drie andere familieleden hebben de schietpartij overleefd en staan onder overheidsbescherming.

De naar verluidt gemaskerde daders zijn na het bloedbad de bergen in gevlucht en zijn nog niet gevonden. Eerder berichtten verschillende media dat er religieuze conflicten in het spel zouden zijn. Drugsgeweld komt in dit deel van Mexico niet veel voor en autoriteiten geloven dat het om een wraakactie ging. Het dorp ligt bijna 250 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad.

Door: de Stentor