Header-new701px.jpg

1a-S_Ghanynthia.jpg

Foto: Shanynthia Gardner bracht vier van haar kinderen om met een slagersmes. © kos.

Update - Met een groot slagersmes heeft een Amerikaanse moeder vier van haar kinderen vermoord. Agenten troffen de lijkjes en het moordwapen bebloed aan in het appartement van de 29-jarige vrouw in Memphis, Tennessee. Haar oudste zoontje kon aan de gruwel ontsnappen en een man verwittigen, meldt CBS News.

Shanynthia Gardner werd op beschuldiging van kindermishandeling en moord opgepakt. Dat gebeurde vrijdag nadat agenten de lichamen van haar drie dochtertjes en haar zoontje levensloos aantroffen in haar woning. De Amerikaanse zit in afwachting van haar proces in de gevangenis en kan niet voorlopig vrijkomen op borg. Uit documenten van de rechtbank blijkt dat haar kinderen jonger dan vijf waren. Een vijfde kind, het oudste, de 7-jarige Dallen Clayton kon ontsnappen. Hij is de zoon uit een vorig huwelijk. Tallen (4), Sya (3), Sahvi (2) en de amper zes maanden oude, Yahzi hadden minder geluk.

"Dit is een verschrikkelijke zaak die de gemeenschap maar ook onze manschappen diep raakt"

Hun moeder biechtte haar gruweldaad aan de telefoon op in een gesprek met haar huidige man, Martin Gardner. "Dit is een verschrikkelijke zaak die de gemeenschap maar ook onze manschappen diep raakt", aldus sheriff Bill Oldham in een reactie aan de nieuwszender CBS News.

Toen de agenten vrijdag arriveerden in het appartement vonden ze Shanynthia met snijwonden aan haar polsen en hals. Twee van haar kinderen troffen ze aan in de woonkamer, Yahzi lag dood in haar draagzak en Sya lag naast haar vermoorde zusje. De twee andere kinderen lagen vermoord in een slaapkamer.

Het was de oudste zoon die een man verwittigde. Hij schreeuwde dat zijn moeder zijn zusje doodgestoken had waarna de politie gealarmeerd werd. De buurman zag ook Shanynthia met een groot mes in de hand nadat ze even haar appartement verlaten had.

Wat de vrouw precies bezielde, blijft voorlopig nog een raadsel. De politie wil nu in eerste instantie uitmaken of de Amerikaanse met mentale problemen kampte.

In maart 2015 was Gardner een tijdje spoorloos nadat ze haar werk vroeger verlaten had en de kinderen oppikte. Haar man zou de politie intussen verklaard hebben dat ze met problemen kampte op het werk en dat ze gebukt ging onders gevoelens van angst. Ze zou ook de overtuiging gehad hebben dat iemand haar en haar familie wilde kwaad doen. De lokale afdeling kinderwelzijn had de vrouw hulp aangeboden maar daar maakte ze geen gebruik van.

"Ik weet dat dit het werk van de duivel is. Dit kan Shanynthia nooit gedaan hebben."

Een dertigtal buren en bekenden hebben intussen een wake gehouden voor het appartementsblok waar het drama zich afspeelde. Sonya Clayton, grootmoeder van Dallen zei dat ze Shanynthia al een tijdje niet meer gezien had. Ze was zwaar geschokt door de gebeurtenissen. "Ik kan het maar niet begrijpen. Shanynthia was een jonge, lieve vrouw. "Ik weet dat dit het werk van de duivel is". Dit kan Shanynthia nooit gedaan hebben. Ik zal voor haar bidden omdat ik haar graag heb."

Haar zoon wil nu Dallen zien maar hij zal nog even geduld moeten oefenen. De jongen is door de politie in bescherming genomen na de gruwelijke gebeurtenis.

Buurvrouw Mona Hansen was emotioneel. Haar dochter adopteerde drie meisjes nadat hun broertje vermoord werd door een ouder. Ze vond de gebeurtenis in het appartementsblok dan ook hartverscheurend. "We zullen nooit weten wat er van de kinderen geworden zou zijn. Hun leven werd hen al ontnomen nog voor het echt kon beginnen."

Door: Hln.beBron: CBS News