Header-new701px.jpg

tunesie.png

Foto: Shirley Boussemaere vliegt morgen terug naar België nadat ze bijna een week werd vastgehouden door een Tunesiër die ze via het internet had leren kennen. De Oostendse werd vorige nacht bevrijd door de politie en naar een veilig onderkomen gebracht. © Facebook.

Een internetontmoeting met een Tunesische man is in een verschrikkelijke ervaring geëindigd voor de 20-jarige Shirley Boussemaere uit Oostende. De jonge vrouw besliste haar nieuwe vriend op te zoeken in zijn thuisland, maar werd er dagenlang vastgehouden in zijn appartement. Boussemaere mocht haar gsm niet gebruiken, maar kon uiteindelijk toch alarm slaan bij haar familie. Die bracht de politie op de hoogte, die op haar beurt via het consulaat in Tunesië een actie op touw zette om de jongedame uit handen van haar 'loverboy' te bevrijden. De Oostendse vliegt morgen naar België terug.

De Tunesiër beloofde Boussemaere niets dan goeds en dus boekte de jonge vrouw een ticket naar het Noord-Afrikaanse land om haar nieuwe vriend in levenden lijve te ontmoeten. Exact een week geleden stapte ze op het vliegtuig, meldt de Krant van West-Vlaanderen, die telefonisch contact had met de Oostendse. Na haar aankomst in Tunesië liep het meteen mis. Boussemaere werd vastgezet in het appartement van de man, op ongeveer vijf uur rijden van de hoofdstad Tunis. De Tunesiër nam haar papieren en gsm af en hield de Belgische voortdurend in de gaten. "Ik wilde zo graag mijn familie bellen, maar dat liet hij niet toe", getuigde de vrouw aan KW.be. Eén keer sloeg sloeg de man Boussemaere met haar hoofd tegen de muur omdat ze tegen hem inging.

Vanuit het raam zag ik gespierde mannen in gevechtsuniform staan. Op dat moment wist ik dat ze voor mij kwamen.
Shirley Boussemaere

Na twee dagen kreeg de Vlaamse toch even haar gsm terug en kon ze haar grootmoeder bereiken. Op andere momenten had de jonge vrouw ook ongezien contact per sms met haar broer en moeder. Boussemaere zette de locatie van haar telefoon aan en verstuurde een screenshot met die gegevens naar haar familie. Ze stuurde ook foto's door waarop de omgeving vanuit de flat waarin ze vastzat te zien was. De naasten van de vrouw verwittigden de Oostendse politie, die contact opnam met de Belgische ambassade in Tunis. In samenwerking met Tunesische agenten werd een actie op touw gezet om de Vlaamse te bevrijden.

Intussen waren de stoppen helemaal doorgeslagen bij Boussemaere's internetliefde, zo zegt de vrouw. "Hij wou dat ik bij hem bleef en niet meer naar België zou terugkeren. Hij was zelfs op zoek naar een ander appartement opdat ze ons niet meer zouden vinden."

Afgelopen nacht kwam uiteindelijk een einde aan de hel voor de Oostendse. De Tunesische politie viel de flat binnen en redde de jonge vrouw uit de klauwen van haar 'loverboy'. "Vanuit het raam zag ik gespierde mannen in gevechtsuniform staan. Op dat moment wist ik dat ze voor mij kwamen." Boussemaere werd naar een hotel in de hoofdstad gebracht, waar ze permanent wordt bewaakt. "Beneden in de lobby is er bewaking aanwezig en 's nachts zit er zelfs iemand voor mijn deur", zegt Boussemaere, die morgen naar België terugvliegt. "Ik ben blij dat ik mijn familie zal terugzien en heb mijn lesje wel geleerd."

Kamelen

Volgens de Belgische ambassade in Tunis gebeurt het wel vaker dat jonge vrouwen naar Tunesië worden gelokt om daarna verkocht te worden voor kamelen, en heeft Boussemaere veel geluk gehad.

Ook de moeder van de Oostendse reageert opgelucht na de goede afloop. "Ik weet met mijn blijdschap geen blijf. Even zat ik met mijn handen in het haar, maar morgen kan ik haar eindelijk opnieuw in mijn armen sluiten", zegt de West-Vlaamse.

Door: Hln.be - Bronmateriaal: Krant van West-Vlaanderen