Header-new701px.jpg

Foto: Jerad en Amanda Miller op een Facebookfoto van zichzelf. Inzet: beelden van een beveiligingscamera. © Facebook/YouTube.

Jerad en Amanda Miller, het echtpaar dat eerder deze maand twee agenten doodschoot tijdens een wilde schietpartij in Las Vegas, droegen luiers voor volwassenen en waren tot de tanden toe gewapend, meldde Sheriff Doug Gillespie gisteren.

Zij hadden maar liefst vier handwapens, een jachtgeweer en een voorraad water en voedsel bij zich. Met een honkbalknuppel sloegen zij ook nog een etalageruit van een winkel in en roofden daar nog meer kogels, terwijl ze in een vuurgevecht met de politie waren.

'Ze waren er duidelijk op uit zoveel mogelijk agenten dood te schieten,' verklaarde sherrif Gillespie tijdens een persconferentie. Hij maakte ook bekend dat er in totaal 52 kogels werden afgevuurd in het 15 minuten durende vuurgevecht: De Millers schoten 36 maal, de politie 16 maal.

Op eerder vrijgegeven videobeelden zien we Jerad en Amanda Miller op de grond liggen in een Wal-mart vestiging, omringd  door supermarktprodukten, die mogelijk als beschutting hebben gediend. Amanda richt haar wapen op de 31-jarige Jerad. Het lijkt alsof ze een schot op hem afvuurt. Daarna richt zij het wapen op haar hoofd en wordt het beeld van de vrijgegeven video zwart. De stem bij de video vertelt dat op dit moment de vrouw zichzelf door het hoofd schiet.

Nader onderzoek heeft aangetoond dat Jared niet is overleden door schoten van zijn vrouw, maar door drie kogels die waren afgevuurd door politieagenten.

Volgens de politie sympathiseerden Jerad en Amanda Miller met gewelddadige anti-overheidsgroeperingen. Zo lieten zij op de lichamen van de agenten die zij doodschoten een brief achter, een gele vlag en een hakenkruis. De gele vlag met de woorden 'Don't tread on me' is een symbool voor zulke anti-overheidsgroeperingen.

Door: Eric Borsje bron: ABC News